Dessertcocktail med vanilje og brombær

Dessertcocktail

- med vanilje og brombær

Årets sidste dag skal nydes med lækker mad og smukke cocktails. Salling Super guider dig til en lækker dessertcocktail, der matcher vores bud på årets nytårsdessert. Cocktailen er lige tilpas syrlig med brombærlikør fra Marie Brizard. Vi bruger den klassiske Geranium gin, der både pynter på bordet og er den perfekte gin til cocktails.

Ingredienser:

Vanilje sukkersirup
200 g. rørsukker
1 dl. vand
2 vaniljestænger

Derudover
3 cl. Brombærlikør
2 cl. Geranium gin
Danskvand

Knust is
Citronskal
1 friskt brombær
1-2 spsk. vanilje sukkersirup

Fremgangsmåde

Vanilje sukkersirup

Siruppen kan med fordel laves dagen i forvejen. Kom korn fra vaniljestængerne i en gryde sammen med vand og sukker. Gem de tomme vaniljestænger til pynt. Giv sukkerlagen et opkog til sukkeret er smeltet. Lad det køle helt af og kom sukkersiruppen på flaske.

Anretning

Til cocktailen kommes brombærlikøren i et glas med sukkersiruppen. Juster mængden efter hvor sød du vil have den. Tilsæt gin og knust is. Top op med danskvand. Pynt med halve brombær, citronskal og en halv vaniljestang. Servér cocktailen til nytårsdesserten for perfekt, afstemt smag.