Cremet pasta med fennikel og jomfruhummere

Cremet pasta med fennikel og jomfruhummere

Denne cremede pastaret med fennikel og god hvidvin toppet med flotte lyserøde jomfruhummere går du aldrig galt i byen med, når du har inviteret gæster.

Jomfruhummerne er netop i sæson, så der er ingen undskyldning for at give sig i kast med det delikate søde kød – det er nemlig slet ikke så svært! Salling Super guider dig til, hvordan du håndterer skaldyrene og tilbereder dem i en skøn pastaret.

Til 4 personer

Ingredienser
12 rensede jomfruhummere, hele eller haler
75 g. stuetempereret smør
1 fed hvidløg
Skallen fra en halv økologisk citron
Saften fra en halv citron
1 håndfuld persille

Pasta
400 g. Fettucine Al Bronzo
Lidt olivenolie
1 frisk fennikel
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin, Riede Heiligenberg Riesling fra Pratsch
1,5 dl. fløde
Saften fra en halv citron
Salt og peber

Persille til pynt

Fremgangsmåde
Rens jomfruhummerne ved at skære eller klippe jomfruhummerne langs maven eller ryggen og hele vejen op. Fjern den lange sorte tarm og den lille mavesæk bag øjnene. Lad lever og rogn blive i jomfruhummeren, det er fyldt med smag.

I en skål blandes smør, presset hvidløg, citronsaft og -skal samt hakket persille. Brug fx bagsiden af en gaffel.

Placer jomfruhummerne i et ildfast fad med skalsiden nedad og kom persillesmørret oven på jomfruhummerne. Ved at vende jomfruhummerne med skalsiden nedad, holder man på kødet, og persillesmørret vil smelte ned i hele jomfruhummeren.

Tænd ovnen på 200 grader.

Mens ovnen varmer, koges pastaen i rigeligt med saltet vand.

I en pande opvarmes en smule olivenolie og fintskåret fennikel og hvidløg tilsættes. Når det finskårede fennikel har taget lidt farve tilsættes hvidvin. Efter 2-3 minutter hældes fløden over. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Sæt jomfruhummerne i ovnen i 4 minutter. Imens vendes den kogte pasta i flødesaucen. Anret evt. den cremede pasta i dybe tallerkner og pynt med persille og friskkværnet peber. Server jomfruhummerne i et flot fad for sig eller fordel dem på de anrettede tallerkener.

Velbekomme!