Confit de carnard med variation af rødbede

Confit de carnard

- med 3 variationer af rødbede

I Salling Super kan du få de lækreste stykker confiteret and på dåse som ingen tid tager at lave, men som smager helt vidunderligt. Servér de møre stykker and med en variation af efterårsgrøntsagen rødbede. Vi sylter, bager og puréer og vender i en mayo for en skøn smagseksplosion. Top med lidt artiskokhjerter, valnødder og brøndkarse for et smukt sæsonpræget gæste værdigt måltid.

Ingredienser:

Til 4 personer
Forberedelsestid: 25 minutter
Syltetid: 24 timer
Tilberedningstid: 30 minutter
I alt: 45 minutter foruden syltning

Syltede rødbeder
500 g. rødbeder
4 dl. eddike
1 dl. æblecider eddike
3 dl. sukker
1 tsk. peberkorn
Frisk rosmarin

Bagte rødbeder
500 g. rødbeder
Olivenolie
Skallen af en citron
Rosmarin
Salt og peber

Rødbede mayonnaise
100 g. rødbeder
Olivenolie
1 dl. mayonnaise
Salt og peber

Derudover
1 dåse confit de canard, 4-5 stk., fra dåse
1 glas artiskokhjerter, fx Conservas Emperatriz
1 håndfuld valnødder
Brøndkarse

Fremgangsmåde

Syltede rødbeder
Skrald rødbederne og skær i mundrette stykker. Kog eddike, sukker og peberkorn til sukkeret er opløst. Skold et sylteglas, kom rødbederne i og eddikelagen over. Kom et par stilke rosmarin i og stil glasset på køl. Gerne i 24 timer.

Bagte rødbeder
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skrald rødbederne og skær i mundrette stykker. Kom dem i et ildfast fad og vend i olivenolie, salt og peber, citronskal og rosmarin. Bag i ovnen til rødbederne er møre. Ca. 20 minutter.

Rødbede mayonnaise
Skrald rødbederne og skær i mindre stykker. Kom i et ildfast fad og vend i olivenolie. Bag i ovnen sammen med resten af rødbederne til de er møre.
Purér de 100 g. rødbeder med lidt olivenolie. Pres evt. de purerede rødbeder igennem en si så puréen bliver helt fin. Vend med mayonnaise og smag til med salt og peber.

Anretning

Læg evt. dåsen i varmt vand inden du åbner den, så fedtet er helt smeltet. Tag andelårene op af fedtet fra dåsen og læg dem i et ildfast fad. Steg stykkerne i ovnen ved grillfunktion i ca. 15 minutter til skindet er sprødt.
Riv kødet fra hinanden med en gaffel.
Anret på en tallerken på en bund af rødbede mayonnaise, syltet rødbede, bagt rødbede, artiskokhjertestykker og stykker af and. Top med hakkede valnødder og brøndkarse. Servér straks.