Chiagrød: Sund, farverig og nærende morgenmad

Chiagrød: Sund, farverig og nærende morgenmad

Salling Super inspirerer dig til en lækker start på dagen, nemlig en skøn chiagrød med forskellige toppings.

Gå på jagt i Salling Supers store udvalg af friske bær, frugter og nødder, og vælg dine favoritter som skal danne smukke lag med det fiberrige chiafrø.

Du kan tilberede grøden søndag, og så har du en dejlig morgenmad klar til ugens fem hverdage. Nemt, ikke?

Til 5 portioner:

Chiagrød:

10 spsk. chiafrø
8 dl. mandelmælk
½ tsk. vaniljepulver
Evt. 1 tsk. matchapulver

Mangopuré:

1 mango
2 spsk. vand

Bærkompot:

10-12 hindbær
5-7 brombær

Forslag til topping:

Ristede kokosflager, bær, granatæblekerner, nødder, banan, figen, müsli, æblestykker, pisket soyaskum
og kokossukker

Fremgangsmåde:

I en stor skål piskes chiafrø, mandelmælk og vaniljepulver godt sammen. Chiafrøene suger enormt meget væske og vil i løbet af kort tid blive til en tyk masse. Pisk eventuelt 1 tsk. matchapulver i for at opnå den flotte grønne farve og et skud antioxidanter.

Grøden stilles på køl natten over, så du hver morgen, kan lave dig en portion chiagrød.

Til mangopuréen skæres mangoen i tern og puttes i en gryde sammen med 2 spsk. vand. Giv det et lille opkog, så mangoen bliver mør. Brug en gaffel eller en stavblender til at lave en lækker puré. Puréen opbevares på køl i ca. en uge i et skoldet glas med låg.

Bærkompotten laves simpelt ved at mose bærerne med en gaffel, så der både er stykker af bær og saften derfra. Den opbevares ligeså i et skoldet glas med låg og på køl.

Når du har alle dine komponenter klar, kan du hver morgen lynhurtigt samle lagene som du synes, og toppe med din favorittopping. Lav den evt. i et glas med låg, så du kan tage den med dig.

Til søndagsbrunchen kan du gøre det ekstra lækkert og lidt mere syndigt med en lille klat soyaskum, som er knap så fed som flødeskum, og drysse med kokossukker.

Velbekomme og god morgen!