Beef tataki af oksehøjreb med sesamdressing og asiatisk båndsalat

Beef tataki af oksehøjreb med sesamdressing og asiatisk båndsalat

Har du brug for inspiration til ekstra lækker weekendmad? Prøv Salling Supers opskrift på lynstegt oksehøjreb af dansk kødkvæg i en marinade af økologisk tamari soyasauce.

Det lækre kød serveres med en frisk grøntsagsbåndsalat lynsyltet i økologisk riseddike.

Denne ret er sådan én, du skal lave, når du virkelig vil imponere dine gæster. Den er ganske nem at lave, og den smager helt fantastisk. Server den som forret eller som en del af en hovedret.

Ca. 4 personer
Ingredienser

Beef tataki
400 g. oksehøjreb af dansk kødkvæg
2 fed hvidløg
4 cm. ingefær
6 spsk. tamari soyasauce fra Clearspring
7 spsk. sesamolie
Saften fra en lime
1 spsk. sukker
1 spsk. sorte sesamfrø
1 spsk. hvide sesamfrø
5 forårsløg

Båndsalat
4 gulerødder
6 radisser
1 agurk
1 glaskål
2 rødløg
1 lime
1 chili
1 bundt koriander
2 spsk. sushi rice seasoning fra Clearspring

Fremgangsmåde

Vend tamari soyasauce sammen med sesamolie, limesaft, sukker, revet ingefær og hvidløg i en lille gryde. Varm det op indtil sukkeret er smeltet, og hæld marinaden i et fad.

Vend oksehøjrebet i halvdelen af marinaden og lad det gerne stå i et par timer og trække. Gem den anden halvdel af marinaden til senere.

Varm en pande godt op og drys sesam på alle sider af kødet. Steg kødet af i ca. 2 minutter på hver side og lad det efterfølgende hvile på et skærebræt.

Imens laver du båndsalaten ved at bruge en kartoffelskræller til at lave tynde bånd af agurken og gulerødderne. Skær radisserne og rødløgene i tynde skiver og glaskålen i stave. Vend det hele med riseddike, hakket chili og limesaft og lad det trække.

Skær nu kødet i tynde skiver og anret på et fad. Hæld til sidst den resterende marinade over kødet og pynt med forårsløg og lidt sesam.

Anret båndsalaten med koriander og evt. lidt mere chili efter behov.

Velbekomme!