Andebryst med græskar, grønkål og chilivinaigrette

Andebryst med græskar, grønkål og chilivinaigrette

Andebryst hører sig ikke kun julen til. Det er også en perfekt efterårsservering i selskab med efterårets smukke grøntsager som hokkaido græskar og grønkål. Toppet med en syrlig og stærk chilivinaigrette, får du den perfekte anretning med smukke farver og dejlige smage.

2 personer hovedret / 4 personer forret
Aktiv tid: 20 minutter
Passiv tid: 15 minutter.

Ingredienser:

1 andebryst
Lidt smagsneutral olie
Salt og peber
½ hokkaido græskar
3 skalotteløg
1 bundt grønkål

Chilivinaigrette:

1 spsk. honning, fx De 5 Gaarde
1 spsk. olivenolie
½ -1 chili, finhakket
Saften af en hel citron
Frisk rosmarin, finhakket
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Andebryst:

Tænd ovnen på 200 grader. Fjern hinder og sener fra brystet. Skær evt. overskydende fedt af. Lav et par snit på fedtsiden uden at ramme kødet. Varm en pande op ved middelvarme med en smule olie. Kom andebrystet på med fedtsiden nedad. Tryk andebrystet en anelse ned det første minuts-tid, så varmen fordeles jævnt. Steg brystet i 5-6 minutter til skindet er sprødt. Vend kødet og steg videre i yderligere i 1 minut. Kom panden med andebrystet i ovnen i 4-5 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter inden det skæres i tynde skiver.

Græskar:

Rens græskaret og fjern kernerne. Skær det i mindre stykker. Vend stykkerne i lidt olivenolie, salt og rosmarin. Fjern skrællen fra løgene og skær dem i halve. Bag det hele i ovnen i 12-15 minutter.

Grønkål:

Rens grønkålen og skær det groft. Steg på panden i lidt olie.

Chilivinaigrette:

Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber.

Anretning:

Kom et par græskarstykker og skalotteløg på hver tallerken. Top med et par skiver andebryst. Afslut med chilivinaigretten og servér straks.