Den 8. juni 2022

Salling ROOFGARDEN

Besøg Danmarks nye store urbane have i 6. sals højde over Aarhus, og tage et pusterum i den blomstrende oase, der mellem træer, himmelgynger og kunstværker inviterer indenfor til samvær, fællesskab og eftertanke under åben himmel. Adgang til den 1.400 kvm. bypark er gratis og tilbyder bl.a. 360 graders udsigt rundt i byens horisontlinje.

Søsterattraktionen Salling Rooftop har, siden åbningen i 2017, solidt placeret sig i Top 5 over landets mest besøgte attraktioner med flere end fire millioner gæster, så der er store forventninger til den nye publikumsmagnet, forklarer Marianne Bedsted, direktør for Salling.

"Siden første spadestik i november sidste år

...har vi set frem til åbningsdagen. Så det er med lige dele glæde, forventning og spænding, at vi nu byder udenfor i Danmarks nye, åbne byrum, der garanterer en af landets allerbedste udsigter og en helt unik oplevelse", siger Marianne Bedsted.

Enhver, der har taget turen hjem fra planteskolen med traileren fuld af jord, blomster og planter, ved, at det giver sved på panden at anlægge en have. Her er størrelsesforholdet lidt et andet. Alene den bærende konstruktion til Salling Roofgarden vejer 192 tons. Der er løftet 250 m3 muldjord op i bedene. I skovhaven på toppen er der plantet ni høje træer på op til seks meter. 80 buske og 35 slyngplanter sikrer begrønningen sammen ca. 1.000 stauder, græsser og urter. Og så er der plantet ca. 2.500 planter i den grønne væg, det løber hele vejen fra taget ned mod Strøget.

"Med Salling Roofgarden har vores mål været at tilføre hverdagen yderligere vegetation på en af landets helt store tagflader. Vi har ønsket at nytænke byrummet, så man kan være sammen i det grønne, men også trække vejret dybt og lade roen sænke sig i det fri. Nu giver vi taghaven fri og lader vores gæster indtage den", siger Marianne Bedsted, direktør for Salling.

Forkæl sanserne med urban natur, lydkunst og panoramaudsigt

Salling ROOFGARDEN byder udover træer, himmelgynger, kunstværker og spektakulære panoramaudsigter i 360 grader også på glas-gange, der giver kig hele vejen gennem og til bunden af stormagasinet.

Den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Heins unikke og skulpturelle bænke ansporer til refleksion over, hvordan vi er sammen, og hvad dialog og samtale bringer med sig. Komponist og lydkunstner Marie Højlunds unikke lydunivers foldes ud i byhaven med en smuk og sanselig lydoplevelse, der favner hele Salling Roofgarden.

Yderligere information:

Head of Marketing & Communication Salling Birthe Wiberg: birthe.wiberg@salling.dk /+45 30237304

Kort om Salling Roofgarden:

 • Størrelse: 1400 m2 på 2 niveauer
 • Arkitekt: Henning Larsens Achitects
 • Entreprenør: A. Enggaard A/S
 • Anlægsstart: November 2021
 • Åbning: Den 17. juni 2022 kl. 11. Alle er velkomne.

Primære attraktioner:

 • En plantevæg, der løber hele vejen ned ad Sallings facade mod Strøget
 • Frodig beplantning på taget i form af høje træer, buske og græssorter
 • Gangbroer, der forbinder byparken i højden over beplantningen
 • Glasvægge og glas-gange, der blandt andet giver kig hele vejen gennem og til bunden af stormagasinet
 • Hotspots med forskellige kulturelle tilbud og installationer
 • Himmelgynger, solkroge og opholdsarealer
 • Samt ikke mindst en udkigsplatform – i fire meters højde og i alt 35 meter over Strøget - med panoramaview over hele Aarhusbugten, mod Mols og mod Moesgaard i syd