Log ind
Kurv

Andesteg med råstegte kartofler i andefedt

Til Mortens Aften hører der ofte and og kartofler til. I Salling Super har vi flotte økologiske Salling-ænder fyldt med smag.

Her får du inspiration til en lækker and med en anderledes marinade, der giver dejligt sprødt skind.

Server anden med en vintersalat med rødkål og råstegte kartofler vendt i fedtet fra anden. Kog en rødvinssauce på andefedt og årets julerødvin.

Ingredienser

  • 1 Salling and

Marinade

  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 tsk. gule sennepskorn
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. flagesalt

Fyld til en and på 3 kg

  • 7-9 tørrede figner, skåret i halve
  • 2 poser tørrede abrikoser
  • 2 poser tørrede dadler

Tilbehør

  • 2 kg. babykartofler med skræl
  • Timian

Rødvinssauce

  • 1 spsk. smør
  • 2 dl. balsamicoeddike
  • 4 dl. rødvin
  • 3 spsk. grøntsagsfond
  • 5 peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1-2 spsk. andefedt fra bagepladen
  • Ca. 100 g. koldt smør til montering

Ingredienser til andesteg

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Start med at rengøre anden ved at skylle den og fjerne eventuelle urenheder. Dup den med en køkkenrulle, inden du fortsætter. Fyld nu anden op med de tørrede frugter (juster mængderne efter andens størrelse) og luk den til med kødnåle.

Knus derefter de gule sennepskorn groft i en morter og bland de resterende ingredienser sammen med. Massér anden godt med marinaden.

Stil anden på en rist i ovnen med en bageplade med bagepapir under. Giv anden ca. 40 minutter. Skru derefter ovnen ned på 150 grader og giv den yderligere 90-110 minutter. Alt efter størrelsen på anden kan tiden variere. Kernetemperaturen skal være 75 grader.

Når der er ca. 20 minutter tilbage, skæres kartoflerne i halve og lægges på bagepladen under anden. Vend dem hurtigt i andefedtet, der er dryppet ned, og drys med timian.

Til rødvinssaucen smeltes smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt eddiken og lad det koge ind til en sirup. Tilsæt nu rødvinen lidt ad gangen og lad det koge ind. Tilsæt herefter grøntsagsfond, peberkorn, laurbærblade og andefedt. Lad det småsimre i en halv times tid ved lav varme. Si det til sidst over i en anden gryde og tilsæt langsomt det kolde smør ved svag varme til sovsen er glat og blank.

Velbekomme!

 

Færdig andesteg