Confit de carnard med variation af rødbede


I Salling Super kan du få de lækreste stykker confiteret and på dåse som ingen tid tager at lave, men som smager helt vidunderligt. Servér de møre stykker and med en variation af efterårsgrøntsagen rødbede. Vi sylter, bager og puréer og vender i en mayo for en skøn smagseksplosion. Top med lidt artiskokhjerter, valnødder og brøndkarse for et smukt sæsonpræget gæste værdigt måltid.
Ingredienser
Til 4 personer
Forberedelsestid: 25 minutter
Syltetid: 24 timer
Tilberedningstid: 30 minutter
I alt: 45 minutter foruden syltning
Syltede rødbeder
- 500 g. rødbeder
- 4 dl. eddike
- 1 dl. æblecider eddike
- 3 dl. sukker
- 1 tsk. peberkorn
- Frisk rosmarin
Bagte rødbeder
- 500 g. rødbeder
- Olivenolie
- Skallen af en citron
- Rosmarin
- Salt og peber
Rødbede mayonnaise
- 100 g. rødbeder
- Olivenolie
- 1 dl. mayonnaise
- Salt og peber
Derudover
- 1 dåse confit de canard, 4-5 stk., fra dåse
- 1 glas artiskokhjerter
- 1 håndfuld valnødder
- Brøndkarse
Fremgangsmåde
Syltede rødbeder
Skrald rødbederne og skær i mundrette stykker. Kog eddike, sukker og peberkorn til sukkeret er opløst. Skold et sylteglas, kom rødbederne i og eddikelagen over. Kom et par stilke rosmarin i og stil glasset på køl. Gerne i 24 timer.
Bagte rødbeder
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skrald rødbederne og skær i mundrette stykker. Kom dem i et ildfast fad og vend i olivenolie, salt og peber, citronskal og rosmarin. Bag i ovnen til rødbederne er møre. Ca. 20 minutter.
Rødbede mayonnaise
Skrald rødbederne og skær i mindre stykker. Kom i et ildfast fad og vend i olivenolie. Bag i ovnen sammen med resten af rødbederne til de er møre.
Purér de 100 g. rødbeder med lidt olivenolie. Pres evt. de purerede rødbeder igennem en si så puréen bliver helt fin. Vend med mayonnaise og smag til med salt og peber.