Chokolademousse, vaniljeis, skovbærsauce og marengs


Årets sidste middag skal afsluttes med en luksuriøs og festlig dessert. En skøn og smuk anretning med kraftfuld chokolademousse lavet på mælkechokolade, cremet økologisk vaniljeis, sprøde marengskys og syrlig skovbærsauce. Afslut med et drys med hindbærstøv og lidt knust marengs. Du kan forberede alle elementerne dagen i forvejen og opbevare dem på køl, så du blot skal anrette desserten lige inden servering.
Til 4 personer
Ingredienser
Marengskys
- 2 æggehvider
- 100 g. sukker
- ½ tsk. æblecidereddike
Lys chokolademousse
- 150 g. mælkechokolade
- 3 æggeblommer
- 2 spsk. rørsukker
- 2 dl. fløde
Skovbærsauce
- 200 g. frosne skovbær
- 2 spsk. vand
Derudover
- 1 bøtte vaniljeis
- Hindbærstøv
Fremgangsmåde
Marengskys
Marengskyssene laves dagen i forvejen. Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker langsomt. Pisk herefter æggehvider og sukker stift og kom til sidst æblecidereddiken i. Når du mærker på marengsen, må du ikke kunne føle de små knasende sukkerkorn. Kom marengsen i en sprøjtepose med din ønskede tyl og sprøjt små fine kys/toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen i ovnen i 1 time, til de er helt tørre. Opbevar kyssene i en lufttæt beholder.
Lys chokolademousse
Smelt chokoladen langsomt i et vandbad og lad det køle en anelse af. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk fløden til en let skum. Vend den smeltede chokolade forsigtigt i æggeblommerne og derefter i flødeskummen. Det er vigtigt, at du ikke rører men vender massen, så den luftige konsistens bevares. Kom moussen på en sprøjtepose med stor rund tyl og opbevar den på køl, til den skal bruges.
Skovbærsauce
Opvarm de frosne skovbær med vand. Mos bærrene en anelse. Saucen skal være syrlig og gerne lidt tyk og med stykker af bær. Lad saucen køle af og opbevar den på køl i en lufttæt beholder.
Anretning
Sprøjt chokolademoussen på tallerkenen og placer en kugle is ved siden af. Anret med en skefuld skovbærsauce og et par marengskys. Afslut med lidt knust marengs og hindbærstøv. Servér straks anretningen sammen med den kolde dessertcocktail.
Velbekomme