Log ind
Kurv

Salling ROOFGARDEN

En grøn oase midt i byen

Besøg Danmarks nye store urbane have i 6. sals højde over Aarhus, og tage et pusterum i den blomstrende oase, der mellem træer, himmelgynger og kunstværker inviterer indenfor til samvær, fællesskab og eftertanke under åben himmel. Adgang til den 1.400 kvm. bypark er gratis og tilbyder bl.a. 360 graders udsigt rundt i byens horisontlinje.

Lidt mere end blot en have

Enhver, der har taget turen hjem fra planteskolen med traileren fuld af jord, blomster og planter, ved, at det giver sved på panden at anlægge en have. Her er størrelsesforholdet lidt et andet. Alene den bærende konstruktion til Salling ROOFGARDEN vejer 192 tons. Der er løftet 250 m3 muldjord op i bedene. I skovhaven på toppen er der plantet ni høje træer på op til seks meter. 80 buske og 35 slyngplanter sikrer begrønningen sammen med ca. 1.000 stauder, græsser og urter. Og så er der plantet ca. 2.500 planter i den grønne væg, det løber hele vejen fra taget ned mod Strøget.

Salling Roofgarden

Forkæl sanserne med urban natur, lydkunst og panoramaudsigt

Salling ROOFGARDEN byder udover træer, himmelgynger, kunstværker og spektakulære panoramaudsigter i 360 grader også på glas-gange, der giver kig hele vejen gennem og til bunden af stormagasinet.

1

Den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Heins unikke og skulpturelle bænke ansporer til refleksion over, hvordan vi er sammen, og hvad dialog og samtale bringer med sig. Komponist og lydkunstner Marie Højlunds unikke lydunivers foldes ud i byhaven med en smuk og sanselig lydoplevelse, der favner hele Salling Roofgarden.

Kort om Salling ROOFGARDEN

  • Størrelse: 1400 m2 på 2 niveauer
  • Arkitekt: Henning Larsens Achitects
  • Entreprenør: A. Enggaard A/S
  • Anlægsstart: November 2021
  • Åbning: Den 17. juni 2022
Roofgarden Baenk