Log ind
Kurv

Salling ROOFGARDEN

En grøn oase midt i byen

Besøg Danmarks nye store urbane have i 6. sals højde over Aarhus, og tage et pusterum i den blomstrende oase, der mellem træer, himmelgynger og kunstværker inviterer indenfor til samvær, fællesskab og eftertanke under åben himmel. Adgang til den 1.400 kvm. bypark er gratis og tilbyder bl.a. 360 graders udsigt rundt i byens horisontlinje.

Nyhed

Kunstværk af spejle på Salling ROOFGARDEN

Nu kan du opleve det nye kunstværk "The Sky, The Earth & You" på toppen af Aarhus. Et spejlværk udarbejdet af kunstneren Jeppe Hein, der også står bag de grønne bænke på Salling ROOFGARDEN.
Spejlværket indgår som et led i den sanse-pirrende udsmykning af Salling ROOFGARDEN.

ROOFGARDEN Spejlvaerk

"Min kunst handler meget om at skabe dialog mellem mennesker og mellem rum. Som kunstner er det en drøm at være en del af et projekt som Salling Roofgarden, der kommer til at stå permanent og vil komme så mange mennesker til glæde i lang tid. Jeg håber, at værkerne skaber spænding og interesse for at blive lidt længere og opleve, hvad sker der indeni en selv, når man konfronteres med en underlig bænk eller et finurligt spejl, der inviterer himlen ned i haven og gæsten ind i værket og derved prøver at skabe ny måde at se vores omgivelser på", siger Jeppe Hein.

Værket og udsmykningen generelt er udsprunget af en dialog mellem Jeppe Hein og Salling-direktør Marianne Bedsted, der tog sin begyndelse i 2021.
Ideen var ovenpå Corona-pandemien – og som et generelt modsvar på samtidens manglende rum til refleksion og nærvær – at skabe en grøn oase midt i Aarhus med plads til refleksion og samvær.

"’The Sky, The Earth & You’ kommer, som titlen også antyder, til at reflektere og sammensmelte både beskuer, omgivelser og de skiftende elementer, for på den måde både at drille og udfordre vores sanser for at få os til at, ja, reflektere over dem. Installationen sker midt på det, der hedder Salling ROOFGARDEN; en bypark i 6. sals højde, hvor der allerede er opstillet en serie af mine Modified Social Benches, der på tagtoppen hedder Sky Benches", siger Jeppe Hein.

ROOFGARDEN Spejlvaerk 2

Lidt mere end blot en have

Enhver, der har taget turen hjem fra planteskolen med traileren fuld af jord, blomster og planter, ved, at det giver sved på panden at anlægge en have. Her er størrelsesforholdet lidt et andet. Alene den bærende konstruktion til Salling ROOFGARDEN vejer 192 tons. Der er løftet 250 m3 muldjord op i bedene. I skovhaven på toppen er der plantet ni høje træer på op til seks meter. 80 buske og 35 slyngplanter sikrer begrønningen sammen med ca. 1.000 stauder, græsser og urter. Og så er der plantet ca. 2.500 planter i den grønne væg, det løber hele vejen fra taget ned mod Strøget.

Salling Roofgarden

Forkæl sanserne med urban natur, lydkunst og panoramaudsigt

Salling ROOFGARDEN byder udover træer, himmelgynger, kunstværker og spektakulære panoramaudsigter i 360 grader også på glas-gange, der giver kig hele vejen gennem og til bunden af stormagasinet.

1

Den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Heins unikke og skulpturelle bænke ansporer til refleksion over, hvordan vi er sammen, og hvad dialog og samtale bringer med sig. Komponist og lydkunstner Marie Højlunds unikke lydunivers foldes ud i byhaven med en smuk og sanselig lydoplevelse, der favner hele Salling Roofgarden.

Kort om Salling ROOFGARDEN

  • Størrelse: 1400 m2 på 2 niveauer
  • Arkitekt: Henning Larsens Achitects
  • Entreprenør: A. Enggaard A/S
  • Anlægsstart: November 2021
  • Åbning: Den 17. juni 2022
Roofgarden Baenk