Udsalg: Spar 30-50% | Shop nu

Roofgarden

Salling ROOFGARDEN

En grøn oase midt i byen

Besøg Danmarks nye store urbane have i 6. sals højde over Aarhus, og tage et pusterum i den blomstrende oase, der mellem træer, himmelgynger og kunstværker inviterer indenfor til samvær, fællesskab og eftertanke under åben himmel. Adgang til den 1.400 kvm. bypark er gratis og tilbyder bl.a. 360 graders udsigt rundt i byens horisontlinje.

Lidt mere end blot en have

Enhver, der har taget turen hjem fra planteskolen med traileren fuld af jord, blomster og planter, ved, at det giver sved på panden at anlægge en have. Her er størrelsesforholdet lidt et andet. Alene den bærende konstruktion til Salling ROOFGARDEN vejer 192 tons. Der er løftet 250 m3 muldjord op i bedene.

 

I skovhaven på toppen er der plantet ni høje træer på op til seks meter. 80 buske og 35 slyngplanter sikrer begrønningen sammen med ca. 1.000 stauder, græsser og urter. Og så er der plantet ca. 2.500 planter i den grønne væg, det løber hele vejen fra taget ned mod Strøget.

Roofgarden 2

Forkæl sanserne med urban natur, smukke kunstværker og panoramaudsigt

Udover urban natur og spektakulær panoramaudsigt i 360 grader, byder Salling ROOFGARDEN også på himmelgynger og kunstværker af den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein - alt sammen placeret blandt natur og i snirklede glasgange, der også giver kig hele vejen gennem, og til bunden, af stormagasinet.

1

Den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Heins unikke og skulpturelle bænke ansporer til refleksion over, hvordan vi er sammen, og hvad dialog og samtale bringer med sig. Komponist og lydkunstner Marie Højlunds unikke lydunivers foldes ud i byhaven med en smuk og sanselig lydoplevelse, der favner hele Salling Roofgarden.

Kunstværk af spejle på Salling ROOFGARDEN

Oplev kunstværket "The Sky, The Earth & You" på toppen af Aarhus. Et spejlværk udarbejdet af kunstneren Jeppe Hein, der også står bag de grønne bænke på Salling ROOFGARDEN.
Spejlværket indgår som et led i den sanse-pirrende udsmykning af Salling ROOFGARDEN.

ROOFGARDEN Spejlvaerk

Kort om Salling ROOFGARDEN

  • Størrelse: 1400 m2 på 2 niveauer
  • Arkitekt: Henning Larsens Achitects
  • Entreprenør: A. Enggaard A/S
  • Anlægsstart: November 2021
  • Åbning: Den 17. juni 2022
Roofgarden Baenk