Mød vinderne af Salling Future Friendly Fashion Award 2020

Den 17. september 2020 kunne Salling afsløre vinderne af Salling Future Friendly Fashion Award 2020. Danmarks første prisoverrækkelse for mode, der er skabt med miljøbevidste initiativer, blev afholdt i de smukke omgivelser på Salling Rooftop i Aarhus for publikum, jurymedlemmerne, alle de nominerede brands og de nominerede talenter.

Årets Brand

Juryen udnævnte Artikel til Årets Brand på baggrund af mærkets fokus på branchens overproduktion og ønske om at skabe holdbart, unisex hverdagstøj og kollektioner med en lang livscyklus. Artikel har en ambition om at gøre den lokale produktion til en rentabel forretning gennem en dialog- og researchbaseret tilgang til tøj og produktion. Prisen blev modtaget af Co-Founder Malthe Risager, Design Director & Co-Founder Helle Jørgensen og Brand Manager Siri Leijonhufvud.

Årets Talent

Ashna Patel vandt prisen som Årets Talent, da hun i sit afgangsprojekt satte fokus på miljø, forretningsmodel og produktionsmetoder. Gennem workshops har hun undersøgt, hvordan forbrugeren opnår et tilhørsforhold til sit tøj og dermed forlænger brugen. Ashna Patel har beskæftiget sig med essentielle områder indenfor bæredygtig mode, og herved er hun med til at bane vejen for modeindustrien.

Årets Publikumspris

Thy-baserede ELSK har en vision om at skabe tøj, som belaster miljøet så lidt som muligt, og som inspirerer både forbrugere og andre virksomheder til at træffe mere miljøbevidste valg. Brandet skaber tidløse og holdbare designs med unikke historier bag. Prisen blev modtaget af CEO for ELSK Lars Riis og Sales Manager Emil Fjord.