Log ind
Kurv

Årets vindere er kåret

Mange hundrede mennesker, både særligt inviterede og almindeligt publikum, strålede om kap med solen, mens designere og mode med omtanke og ansvarlighed blev hyldet i de smukke omgivelser på Salling ROOFTOP. Smilene var store, og der var tårer i øjnene hos vinderne, da de 3 priser, Årets Brand, Årets Publikumspris og Årets Talent, blev uddelt. Du kan læse mere om vinderne og alle de nominerede herunder.

Tillykke til de 3 vindere

De tre vindere til årets Salling Future Friendly Fashion Award er fundet på Salling ROOFTOP Aarhus. De tre priser uddeles i samarbejde med Salling Fondene. Hovedprisen, Årets Brand, og de 100.000 kr. gik til Aiayu, Publikumsprisen og 25.000 kr. blev overrakt til Proem Parades og Årets Talent samt 25.000 kr. gik til Anders Christian Felsager fra KEA Design.

Salling Future Fashion 2023 Vinderne

Aiayu - vinder af Årets Brand og 100.000 kr.

Aiayu vandt Årets Brand fordi de er dedikeret til en ansvarlig produktion uden brug af kemikalier og naturlige fiber. Deres tidsløse design-filosofi gør, at de kan fokusere på holdbarhed, lang levetid og reparationsmulighed for produkterne.

 

Aiayu har butikker i både Aarhus og København. Med kram, overraskede blikke og tårer i øjnene modtog de to ejere, Maria Glæsel og Maria Høgh Heilmann, prisen og de 100.000 kroner.

Aiayu

Proem Parades - vinder af Årets Publikumspris

Vinderen er fundet på baggrund af en åben afstemning blandt de otte nominerede til Årets brand. Det blev de to kvinder bag brandet Proem Parades, Lærke Nikolajsen og Stine BrynjolfProem, der vandt den flotte titel og 25.000 kroner.

 

Med deres 'parader' hvor Proem Parades viser kollektioner som kun produceres hvis kunden bestiller dem, takler de modeindustriens store problem med overproduktion. Proem Parades viser deres kollektioner på en helt ny måde, som samtidig trækker tråde tilbage til modehistorien, og giver kunderne smukt tøj og gode oplevelser.

Proem Parades

Anders Christian Felsager - vinder af Årets Talent

Studerende på KEA.

 

Anders Christian Felsager der i januar blev uddannet fra KEA Design, løb med prisen Årets Talent og 25.000 kr.
Anders har i kraft af sin personlige passion for biobaserede materialer, interesseret sig for flere forskellige bioprocesser, hvor han har eksperimenteret med at skabe nye materialer ud af mycelium, Kombucha og bioplast. Netop bioplast har været omdrejningspunktet for Anders' BA-projekt, hvor han har arbejdet med at designe og udvikle nye biobaserede materialer. Han har udviklet nye bioplast materialer, som er tænkt som et fremtidigt alternativ til syntetiske materialer, som antageligt har en negativ effekt på vores klode. Hans vision som designer er at formidle mennesket og naturens forhold, ikke kun i et visuelt aspekt, men også med historie og symbolsk merværdi i materialerne. Anders er med sin ambitiøse vision om biobaserede materialer dermed med til at vise nye veje i modebranchen og i den grønne omstilling.

Anderschristianfelsager

De nominerede til Årets Brand og Årets Publikumspris

De nominerede til hovedprisen, Årets Brand, har alle fokus på at skabe positiv forandring og inspirerer til en mere ansvarlig modebranche. Det kan være i form af fokus på produktion, materialevalg, cirkularitet eller inspiration til forbrugere om ændret adfærd.
De nominerede til Årets Brand var også med i kampen om at vinde Årets Publikumspris, som er prisen der gives til det brand, med den bredeste opbakning.

Klaus Samsøe

Endnu en gang har Klaus Samsøe bevist at han er blandt de stærkeste pionerer i dansk mode. Hans målsætning om 100% produktion i Danmark i små-skala tilpasset hans kundegrundlag, viser vejen for andre brands og vores vækstlag.

Klaus Samsoe 2

Lærke Bagger

Med fokus på håndværk og kreativitet anvender Lærke Bagger sin designpraksis til at udfordre modeindustriens hurtige produktionsmønstre og brug-og-smid-væk mentalitet. Lærke Bagger repræsentere derfor en ny generation af designere der vil have glæden, skønheden og værdien tilbage i tøjet.

Laerke Bagger

Opéra Sport

Opéra Sport står for kvalitet frem for kvantitet og en intention om at sikre relevans og tidløshed. De har en ansvarlig tankegang i produktionen, som kun består af genbrugte eller økologiske stoffer og en produktionsvolumen, der løbende afspejler efterspørgslen.

Opera Sport (1)

Rodinia Generation

Rodinia Generation ændrer måden vi producerer tøj på – en mikrofabrik ad gangen. De bygger og innoverer ansvarligt, økonomisk overkommelig og hurtigere end nogensinde produktion, som de ruller ud som en global flåde af franchise-mikrofabrikker, der drives af lokale partnere og aktiveret af Rodinia proprietær software.

Rodinia Generation

Son of a Tailor

Et brand der forener design med teknologi, og på den måde er et stærkt bud på en effektiv og moderne supply chain, i en meget gammeldags tekstilindustri.

Son Of A Tailor (1)

WODEN

WODEN imponerer med sin systematiske og tålmodige tilgang til at skabe sko med bæredygtige materialer. Med innovation og stor forståelse for sit komplekse produkt, forsøger de at stræbe på at gøre en forskel.

WODEN

De nominerede til Årets Talent

Prisen gives til et talent, der er studerende på, eller nyuddannet fra, Designskolen Kolding, Det Kongelige Akademi, VIA Design & Business eller KEA Design. De fire uddannelsesinstitutioner har nomineret kandidaterne og er en række af de mest bemærkelsesværdige nye talenter.

Alisa Herajarvi

Studerende på VIA University College.

 

VIA Design og Business indstiller Alisa Herajärvi til Salling Future Friendly Fashion Award, da hun gennem hele studiet kompromisløst og innovativt har insisteret på at genanvende allerede eksisterende ressourcer. Alisa Herajärv upcycled designs sprudler af inspiration fra mange kulturer med stor begejstring for farver og teksturer.

Gennem overraskende brug af materialer og silhuetter formår hun at skabe unikke kollektioner der adresserer alle køn.

Alisa

Caoimhe Dowling

Studerende på Det Kongelige Akademi.

 

Caoimhe er en visionær studerende, og hendes arbejde skærer ind til benet, når det drejer sig om årsagen til vores problemer med overforbrug. Hendes afgangsprojekt adresserer måden vi klæder os på, og de sociale koder i tøjets udtryk, mens det søger en ny innovativ og alternativ fortælling. Hun gør dette på en sublim og poetisk måde gennem håndværk og genbrug af materialer og form.

Caoimhe Picture

Caroline Tolstrup

Studerende på VIA University College.

 

VIA Design og Business indstiller Caroline Tolstrup til Salling Future Friendly Fashion Award da hun arbejder særdeles dygtigt, kreativt og ansvarsbevidst med designudvikling.

I sit afgangsprojekt har Caroline Tolstrup lavet et yderst kreativt og relevant projekt, der samtidig er meget realistisk, da det er udført i samarbejde med Dansk Røde Kors, Råstof.

Projektet adresserer innovativt problematikken omkring overforbrug og ressourceforbrug, samtidig med at Caroline Tolstrup aktivt inddrager forbrugerne og deres rolle i at bidrage til en bedre udnyttelse af eksisterende ressourcer.

Carolinetolstrup

Ehab Liljeblad

Studerende på Det Kongelige Akademi.

 

Ehab er en studerende med en enorm færdighed og talent, hvis arbejde berører kritiske bæredygtige emner om inklusion og social retfærdighed. Hans afgangskollektion for herretøj fokuserer på dannelse af ny identitet og kulturel stolthed i forhold til anden generations unge flygtninge fra svenske boligområder.

Det er en rørende kollektion, der kommer med en visionær ny fortælling gennem utrolig håndværk, smukke silhuetter og genopfundne værdier inden for herretøj.

Ehab

Emma Aale Nielsen

Studerende på VIA University College.

 

VIA Design og Business indstiller Emma Aale Nielsen til Salling Future Friendly Fashion Award på grund af hendes faglige styrker i at udvikle sublime designs gennem forarbejdning af eksisterende materialer.

Emma Aale Nielsen udmærker sig ved at udfordre vores brug af ressourcer og vores forbrugsadfærd gennem en stærk design udvikling, der udstråler gennemtænkt formgivning og håndværk og derved rækker langt ind i fremtiden.

Emma

Eva Dupont Dissing

Studerende på Designskolen Kolding.

 

I sit bachelorprojekt har Eva ønsket at gøre op med modens standard-krop, og i stedet har hun fokuseret på at arbejde med diversitet og inklusion. Eva har selv opbygget et nyt ’krops-ideal’, og med hjælp fra en kropsaktivist har hun skabt en gine, som hun har draperet på og lavet kjoler til.

Eva har designet kjoler, hvor de kvindelige former fremhæves med print, linjeforløb, draperinger og ikke mindst Swarovski sten som kalder på opmærksomhed. Kjolerne er tænkt til at kunne bruges gennem et helt liv, hvor man enten kan vokse ind i en for stor størrelse, eller tage draperingsfolderne ud og skabe mere plads – hvilket bidrager til tilhørsforhold og produktets levetid.

Eva er en talentfuld designer som gennem lige dele kreativitet, kvalitet og håndværk sætter scenen for design som både samtaleemne og attråværdige kjoler for livet.

Evadupont

Lydia Vermaat-Wallin

Studerende på Det Kongelige Akademi.

 

Lydia er dedikeret og professionel. Hendes tilgang til mode og tøj kommer fra en ægte trang til at skabe smukke ting. Hun har en dybt forankret kærlighed til traditionelle skandinaviske håndværk, som hun revitaliserer og moderniserer gennem sit innovative arbejde. I en tid hvor håndværk er på tilbagegang, dyrker Lydia konceptet slow fashion og fastholdelse af ægte værdi i beklædning og form.

Lydia

Mathilde Mortensen

Studerende på KEA.

 

Mathilde har en brændende passion for funktion og tekstilhåndværket, som smelter sammen i hendes kreative designløsninger. Hun har tidligt på hendes studie skabt et dybt personligt og genkendeligt design dna. Med en legende og eksperimenterende æstetik, udfordrer Mathilde den traditionelle danske minimalistiske tilgang til mode. Det gør hun med designvirkemidler, som modige farver, prints og kreative materialesammensætninger i innovative og inklusive silhuetter. Mathilde forholder sig kritisk, re-tænker og kan se nye muligheder ift. cirkulære forretningsmodeller, produktionsmetoder og upcycling af eksisterende resurser, som ellers ville være endt som affald.

 

Mathildes vision som ansvarlig designer er ikke blot at lave relevant og ansvarligt tøj, også at demokratisere modebranchen ved at sætte det gode håndværk, cirkularitet og diversitet øverst på agendaen. Dette ønsker hun at gøre ved at engagere og uddanne sine brugere gennem co-design, hands-on workshops og radikal transparens i lokalproduktion af sine designs.

Mathildemortensen

Sally Bjerre Gaarde

Studerende på Designskolen Kolding.

 

Sally har i sit bachelorprojekt italesat den vestlige verdens overforbrug af tøj og det umættelige behov for det nye. For Sally bliver selve handling at kaste tøjet væk til et design parameter, som hun på fineste vis bruger til formeksperimenter.

Sally er en nysgerrig, modig og kritisk designer som bruger sit fag til at skabe opmærksomhed på modens udfordringer, såvel som hun skaber værdi i det som anses som værdiløst. Med stor omhu, æstetiske greb og respekt for det eksisterende har Sally tillagt det bortkastede tøj ny værdi – både som et konceptuelt opråb om spild og som beklædning.

 

Sallys unikke arbejde bidrager igennem fravalg af virgin-materialer til en mere ansvarlig tilgang til tøj, hvor bearbejdning samt den indlejrede tid og historie går hånd-i-hånd med kvalitet og design i højsæde.

Sally Bjerre Gaarde

Tiia Jaakkola

Studerende på Designskolen Kolding.

 

Tiias minikollektion er inspireret af 50 året for Hip Hop og den traditionelle blazer – en ’Suit up street’. Minikollektionen er produceret i 100% post-consumer denim til mennesker – uden fokus på køn, norm eller sæson. Tiia har i sin designproces arbejdet digitalt og realiseret sine design med et højt niveau af håndværk, og kombinationen har ført til et unikt resultat. Ved at bruge virtual prototyping programmet CLO3D har hun optimeret upcyclingsprocessen og minimeret materialespildet.

Alle beklædningsdelene er lavet i mono-materiale, så de kan indgå i et cirkulært loop – uden brug af metal så som knapper, rivets eller lynlås. Designstrategien betyder, at tøjet nemt kan vedligeholdes, genbruges og fibrene genanvendes.

Tiia har lavet gennemtænkt tøj, som er designet med omtanke for tøjets videre ’liv’, og med et budskab man ikke kan sidde overhørig

Tiiamj