Sprøde belgiske vafler

Sprøde belgiske vafler

Vafler er en sikker vinder for både store og små. Vi er vilde med de store, luftige belgiske af slagsen toppet med lækre bær og cremer. I vores opskrift bruger vi rismælk, som tilføjer sødme og gør dem ekstra sprøde.

Ca. 6-7 vafler

Ingredienser:
3 æg, delt i hvider og blommer
100 g. rørsukker
1 vaniljestang
2 dl. rismælk
150 g. smeltet smør
3 tsk. bagepulver
250 g. hvedemel
Saften fra 1 citron
Lidt smør til stegning

Topping:
Bær
Banan
Pisket kokosmælk
Passion fruit curd fra Nicolas Vahé
Sorgenfri belgisk chokoladecreme, fx med latte macchiato
Salad topping fra Nicolas Vahé

Fremgangsmåde

Start med at piske æggeblommer sammen med rørsukker og kornene fra vaniljestangen til en tyk luftig æggesnaps. Tilsæt smeltet smør, saften fra en citron og rismælk og pisk det sammen.

I en separat skål røres hvedemel og bagepulver sammen og vendes derefter i æggesnapsen.
Pisk nu æggehviderne stive i en ren skål. Vend nu forsigtigt de piskede æggehvider sammen med æggesnapsen. Nu er vaffeldejen klar til at blive bagt i et vaffeljern.

Spis de lune sprøde vafler med din yndlingstopping. Vi anbefaler Sorgenfri belgisk chokoladecreme med bær og salad topping for knas eller fx pisket kokosmælk med passion fruit curd med bær og banan.

Prøv dem også med vores hjemmelavede nutella.

SHOP TILBEHØR

Nicolas Vahé, passionsfrugt curd, 170 g
50 kr.
Spar 169,05 kr.
Jamie Oliver skærebræt, 21x46 cm, akacietræ
299 kr.
129,95 kr.
Spar 37 kr.
A Simple Mess Tavaha desserttallerken, Ø18 cm, aegean blue
148 kr.
111 kr.