Salling Marked | Spar op til 70% - shop nu

Sprøde belgiske vafler

Vafler er en sikker vinder for både store og små. Vi er vilde med de store, luftige belgiske af slagsen toppet med lækre bær og cremer. I vores opskrift bruger vi rismælk, som tilføjer sødme og gør dem ekstra sprøde.

Ca. 6-7 vafler

Ingredienser:

  • 3 æg, delt i hvider og blommer
  • 100 g. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl. rismælk
  • 150 g. smeltet smør
  • 3 tsk. bagepulver
  • 250 g. hvedemel
  • Saften fra 1 citron
  • Lidt smør til stegning

Topping:

  • Bær
  • Banan
  • Pisket kokosmælk
  • Passion fruit curd fra Nicolas Vahé
  • Sorgenfri belgisk chokoladecreme, fx med latte macchiato
  • Salad topping fra Nicolas Vahé

Fremgangsmåde:

Start med at piske æggeblommer sammen med rørsukker og kornene fra vaniljestangen til en tyk luftig æggesnaps. Tilsæt smeltet smør, saften fra en citron og rismælk og pisk det sammen.

I en separat skål røres hvedemel og bagepulver sammen og vendes derefter i æggesnapsen. Pisk nu æggehviderne stive i en ren skål. Vend nu forsigtigt de piskede æggehvider sammen med æggesnapsen. Nu er vaffeldejen klar til at blive bagt i et vaffeljern.

Spis de lune sprøde vafler med din yndlingstopping. Vi anbefaler Sorgenfri belgisk chokoladecreme med bær og salad topping for knas eller fx pisket kokosmælk med passion fruit curd med bær og banan.