Sprød vintersalat med rødkål, kikærter og feta
Denne smukke vintersalat er en perfekt kombination af sprøde, fyldige og cremede råvarer. Køb fetaosten i Salling Supers osteafdeling, hvor du finder et stort udvalg af oste af højeste kvalitet. Rund salaten af med saften fra 1 økologisk appelsin for et mildt syrligt afsluttende touch.
Ingredienser
- ½ økologisk rødkål
- 1 dåse kikærter
- 250 g feta fra Salling Supers osteafdeling
- 2 avocadoer
- ½ hovedsalat
- 1 dl. syltede rødløg
- 1 bundt koriander
- Saften fra 1 økologisk appelsin
Fremgangsmåde
Start med at finhakke rødkålen og riv salaten i grove stykker. Vend salat og kål med skyllede kikærter i en stor skål og tilsæt hakkede koriander og avocado skåret i mindre stykker.
Smuldr fetaen over og vend de syltede rødløg i. Afslut med saften fra appelsinen.
Server salaten, som den er, eller brug den som tilbehør til en varm ret.
Sådan laver du syltede rødløg
- 3 dl. eddike
- 3 dl. vand
- 3 dl. sukker
- 5-8 peberkorn
- 2 laurbærblade
Skær 2 rødløg i tynde både. Opvarm eddike, vand og sukker, 7-9 peberkorn og 2 laurbærblade, til sukkeret er opløst.
Put rødløgene i et skoldet patentglas, mens eddikeblandingen køler af. Hæld eddikeblandingen over rødløgene og lad dem stå i mindst en times tid på køl. Kan holde sig 2-3 uger på køl.