Fem skønne velkomstsnacks


Venter du gæster? Server små lette og lækre velkomstsnacks, når de ankommer. Du kan købe ind til det hele i Salling Super.
Prøv fx en af vores mange oste fra Sallings osteafdeling i kombination med chorizo eller rist en dåse kikærter med dit yndlingskrydderi.
Alle opskrifter passer til 4-6 personer.
Sprøde kiks med krebsehalesalat
- 1 pk. kiks
- 150 g. krebsehaler
- 1 spsk. græsk yoghurt
- Saften fra en lime
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt dild
Krebsehalerne hakkes groft og blandes op med finthakket hvidløg, lime og den græske yoghurt.
Anret ca. 1 spsk. krebsehalesalat på dine kiks og pynt med lidt dild.
Tortillachips med avocado-edamamedip
- 3 corn and wheat tortillapandekager, medium size
- 3 dl. rapsolie
- 1 spsk. sorte sesamfrø
Dip
- 1,5 avocado
- 1 dl. pillede edamamebønner
- 1 spsk. fed creme fraiche
- Saften fra ¼ lime
- Salt
Varm en pande op med rapsolie.
Klip pandekagerne i 8 trekanter med en saks.
Når olien er varm, lægges trekanterne i og steges til de er let gyldne (ca. 7 sek. på begge sider).
Drys med sorte sesamfrø og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Til dippen puttes alle ingredienserne i en skål, og det hele blendes med en stavblender til den ønskede konsistens.
Små hapsere med chorizo og manchego
- 100 g. chorizo
- 100 g. 12 måneders manchego
- 1 glas oliven
Chorizo og manchego skæres i små chunks og puttes på bambussticks sammen med oliven.
Spicy kartoffelmosbåde med crispy italiensk lonza
- 2 bagekartofler
- 20 g. smør
- Salt og peber
- ½ tsk. cayennepeber
- 6 skiver italiensk lonza
- 1 bk. ærteskud
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand. Blend det derefter med en stavblender sammen med smørret og krydderierne.
Tørsteg den italienske lonza til de er sprøde. Anret i bambusbåde og pynt med ærteskud.
Knasende kikærter med krydderi
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk. af dit ynglings krydderi
- 1 tsk. flagesalt
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl kikærterne i en si og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Krydr med flagesalt og krydderi. Bag dem i ovnen i 30 minutter til de er knasende sprøde.