Vaniljemuffins med lækker og kreativ topping


Brug en dag i køkkenet med børnene, og lad fantasien få frit spil, når der skal pyntes kager.
Prøv disse lækre vaniljemuffins med et strejf af karamelsmag fra kokosblomstsukker.
Til at sprøjte cremen ud har vi brugt tyller fra Blomsterberg, som du finder i boligafdelingen.
Til 8 stk.
Ingredienser
- 60 g stuetempereret smør
- 200 g kokosblomstsukker
- 2 æg
- 185 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- Kornene fra en vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker
- 2 dl. cremefraiche
- Skallen fra 1 økologisk citron
Mascarponecreme
- 200 g mascarpone
- 4 spsk. muscovado-rørsukker
- 2 dl. fløde
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. vaniljesukker
- Saften fra 1 citron
Fremgangsmåde
Skær smørret i mindre stykker og rør det sammen med sukkeret til det er en ensartet masse. Tilsæt nu 1 æg ad gangen.
Alle de tørre ingredienser vendes sammen for sig, før det langsomt tilsættes sukkermassen, mens der røres. Tilsæt til sidst cremefraichen lidt ad gangen samt citronskal.
Hæld dejen i 8 muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn på 160 grader i 15 minutter. Det er vigtigt at holde øje med dine muffins, da alle ovne er forskellige. Lad dem køle af på en rist inden de pyntes.
Til mascarponecremen piskes alle ingredienser sammen til en glat masse. Put det i flere sprøjteposer med forskellige tyller i bunden.