Kun på salling.dk | Spar 20-25%* med ClubSalling - shop tøj til hende

Vaniljemuffins med lækker og kreativ topping

Brug en dag i køkkenet med børnene, og lad fantasien få frit spil, når der skal pyntes kager.

Prøv disse lækre vaniljemuffins med et strejf af karamelsmag fra kokosblomstsukker. 

Til at sprøjte cremen ud har vi brugt tyller fra Blomsterberg, som du finder i boligafdelingen.

 

Til 8 stk.

Ingredienser

  • 60 g stuetempereret smør
  • 200 g kokosblomstsukker
  • 2 æg
  • 185 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • Kornene fra en vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. cremefraiche
  • Skallen fra 1 økologisk citron

Mascarponecreme

  • 200 g mascarpone
  • 4 spsk. muscovado-rørsukker
  • 2 dl. fløde
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Saften fra 1 citron

 

Ingredienser til vaniljemuffins

 

Fremgangsmåde
Skær smørret i mindre stykker og rør det sammen med sukkeret til det er en ensartet masse. Tilsæt nu 1 æg ad gangen.

Alle de tørre ingredienser vendes sammen for sig, før det langsomt tilsættes sukkermassen, mens der røres. Tilsæt til sidst cremefraichen lidt ad gangen samt citronskal.

Hæld dejen i 8 muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn på 160 grader i 15 minutter. Det er vigtigt at holde øje med dine muffins, da alle ovne er forskellige. Lad dem køle af på en rist inden de pyntes.

Til mascarponecremen piskes alle ingredienser sammen til en glat masse. Put det i flere sprøjteposer med forskellige tyller i bunden.

 

Vaniljemuffin med blåbærtopping