Spareribs i hjemmelavet soya BBQ


Ingen grillsæson uden spareribs. Lækre saftige ribben med en let spicy BBQ-marinade lavet af ingefær, spidskommen og soya. BBQ-marinaden er super let at lave og kan også bruges til fx kyllingelår. Servér dine spareribs med en lækker simpel salat af radicchio, nye radiser, syltede gulerødder og mozarella. Den let bitre salatblanding harmonerer godt til det lidt fede kød. Husk at forudbestille dine ribben uden marinade hos Salling Slagteren.
Ingredienser
Til 4 personer
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 1,5 time
I alt: 1 time 45 min.
BBQ marinade
- 1,5 kg. rene ribben (skal forudbestilles hos Salling Slagteren)
- 3 spsk. brun farin
- 3 spsk. tomat paste
- 3 spsk. soya
- 2 spsk. rapsolie
- 2 spsk. riseddike
- 3 cm. revet ingefær
- 2 fed presset hvidløg
- Saften fra ½ citron
- 6 hele anis
- 2 tsk. spidskommen
Topping
- 1 forårsløg
- 1 chili
Salat
- 1 radicchio hoved
- 5 radiser
- 1 glas syltede gulerødder med havtorn
- 1 kugle frisk mozzarella
- 1 spsk. olivenolie
- Lidt citronsaft
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
BBQ marinade
Bland alle ingredienserne godt sammen og smør ribbenene godt ind i marinaden. Lad ribbenene trække i nogle timer - gerne natten over. Grill ribbenene eller bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time og 15 minutter. Vend dem gerne flere gerne undervejs. Top de færdige spareribs med forårsløg i ringe og grofthakket chili.
Salat
Skyl radicchio salaten og anret dem på et fad. Top med radiser skåret i tynde skiver, syltede gulerødder og mozzarella. Afslut med lidt olivenolie, citronsaft og friskkværnet peber.