Salat med varmrøget laks
![](https://admin.salling.dk/media/zwvnkx3x/salat-med-laks.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&width=1280&height=460&quality=80)
![](https://admin.salling.dk/media/zwvnkx3x/salat-med-laks.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&width=2560&height=1180&quality=80)
En frisk og nærende salat, der mætter og gør glad.
Servér enten salaten som en let aftensmad eller en luksuriøs frokost på hjemmekontoret.
Ingredienser
Antal: 1 personer
Tid: 5 minutter
Forberedelsestid: 10 minutter
Syltede rødløg
- 1 stort rødløg
- 2 dl eddike, fx æblecidereddike
- 3 spsk. sukker eller honning
- 1 tsk. peberkorn
- 2 laurbærblade
Salat
- 1 stor håndfuld salat
- 1 håndfuld spirer
- 1 dl edamamebønner
- 1 avocado
- 1 stykke varmrøget laks
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Syltede rødløg: Skær rødløgene i både, og kom dem i et skoldet syltetøjsglas. Kom eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade i en gryde, og bring det i kog, til sukkeret smelter. Hæld syltelagen over rødløgene i syltetøjsglasset, og lad dem trække i mindst 1 time dog gerne natten over.
Bland salat, spirer og edamamebønner på en tallerken.
Skær avocado i skiver, og anret det over salaten med varmrøget laks.
Dryp olivenolie og citronsaft over, og krydr med salt og peber.
Pynt med syltede rødløg, og servér.