Log ind
Kurv

Salat med varmrøget laks

En frisk og nærende salat, der mætter og gør glad.
Servér enten salaten som en let aftensmad eller en luksuriøs frokost på hjemmekontoret.

Ingredienser

Antal: 1 personer
Tid: 5 minutter
Forberedelsestid: 10 minutter

Syltede rødløg

  • 1 stort rødløg
  • 2 dl eddike, fx æblecidereddike
  • 3 spsk. sukker eller honning
  • 1 tsk. peberkorn
  • 2 laurbærblade

Salat

  • 1 stor håndfuld salat
  • 1 håndfuld spirer
  • 1 dl edamamebønner
  • 1 avocado
  • 1 stykke varmrøget laks
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

Ingredienser til salat med varmrøget laks

Fremgangsmåde

Syltede rødløg: Skær rødløgene i både, og kom dem i et skoldet syltetøjsglas. Kom eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade i en gryde, og bring det i kog, til sukkeret smelter. Hæld syltelagen over rødløgene i syltetøjsglasset, og lad dem trække i mindst 1 time dog gerne natten over.

Bland salat, spirer og edamamebønner på en tallerken.

Skær avocado i skiver, og anret det over salaten med varmrøget laks.

Dryp olivenolie og citronsaft over, og krydr med salt og peber.

Pynt med syltede rødløg, og servér.