Saftig mørbrad med ærtehummus


Saftig mørbrad af gris serveret med ærtehummus og agurke-mynte salat er en farverig, lækker og nem ret, der både passer til en hverdagsaften eller kombineret med god flaske vin i weekenden. Mørbraden skal have ganske kort tid, men bliver super saftigt.
Ingredienser
4 personer
Aktiv tid: 15 minutter
Passiv tid: 20 minutter
Mørbrad
- 1 marineret mørbrad af gris
- 30 g. smør
Ærtehummus
- 120 g. kikærter
- 120 g. frosne ærter
- 1-2 tsk. spidskommen
- 1 spsk. tahin
- 1 fed hvidløg
- ½ dl. olivenolie
- Citronsaft
- Salt og peber
Agurke-mynte salat
- 1 agurk
- 3 stængler mynte
- 1 rødløg
- 100 g. ægte græsk feta
- 1 spsk. olivenolie
- Saften fra en ½ citron
- Salt og peber
Derudover
- Evt. en bakke marinerede kartofler
Fremgangsmåde
Mørbrad
Tænd ovnen på 200 grader. Puds mørbraden, fjern evt. sener og hinder. Brun mørbraden på en pande i smør. Stil panden med mørbraden i ovnen og bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Lad mørbraden hvile i 5 minutter og skær den i skiver.
Ærtehummus
Kom kikærter, ærter, spidskommen, tahin, hvidløg og olivenolie i en blender. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Agurke-mynte salat
Del agurken på langs og fjern midten med en ske. Skær tynde skiver af agurken. Hak mynten groft, snit rødløget fint på et mandolinjern og vend det hele sammen med olivenolie og citronsaft. Lige inden servering vendes tern af den græske feta i. Smag til med salt og peber.
Servér evt. marinerede kartofler til fra Grillkassen