Risalamande med nøddekrokant
Traditionen tro skal der risalamande på bordet juleaften. Prøv Salling Supers vaniljeprikkede risalamande toppet med knasende nøddekrokant og hakket hvid chokolade, der gør desserten lidt ekstra smuk og smagfuld.
Til 4-6 personer
Ingredienser
- 2 dl. økologiske grødris
- 1 l. mælk
- 1 Bourbon-vaniljestang
- 75 g. økologisk lys rørsukker
- 100 g. økologiske mandler
- ½ l. økologisk fløde
- 1 Bourbon-vaniljestang
Nøddekrokant
- 100 g. økologiske mandler
- 200 g. økologisk lys rørsukker
Andet
- 1 pakke hvid chokolade
- Kirsebærsauce
Fremgangsmåde
Grødris og mælk hældes i en gryde og varmes op til det koger under konstant omrøring.
Flæk vaniljestangen, og bland vaniljekornene med rørsukkeret, så kornene ikke klumper sammen.
Hæld vaniljesukkerblandingen i grøden og rør rundt.
Skru efterfølgende ned på lavt blus og lad grøden simre under låg i ca. 30 minutter. Husk at holde øje med grøden, da den let brænder på.
Risengrøden skal køle af, inden du laver risalamanden, så du kan med fordel lave den dagen i forvejen.
Pisk fløden til et let skum. Smut og hak mandlerne og flæk vaniljestangen, som blandes med 1 tsk. rørsukker. Vend mandler og vanilje i flødeskummen, og vend til sidst den afkølede risengrød
langsomt og forsigtigt i.
Til nøddekrokanten smeltes rørsukkeret på en pande ved lav temperatur, og de hele mandler vendes i. Hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad det køle af.
Servér risalamanden i flotte skåle toppet med stykker af nøddekrokant, hakket hvid chokolade og den lune kirsebærsauce.
Glem ikke at gemme en hel mandel i en af skålene!