Log ind
Kurv
Logo

Rababertrifli med vaniljecreme

Ingredienser

Antal: 4 personer

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

  • 400g friske rabarber, skåret i 2 cm stykker
  • 400g jordbær (friske eller fra frost)
  • 50g sukker (efter smag)
  • ½ vaniljestang
  • evt. 1 spsk. maizena til jævning

Vaniljecreme

  • 2 stk. pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
  • 3 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk. maizenamel/majsstivelse
  • 250 ml sødmælk
  • 200 ml fløde

Til servering

  • Makroner
  • Citronmelisse eller andet til pynt

Rabarberkompot

Fremgangsmåde

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

Kom rabarber og jordbær i en tykbundet gryde.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker og kom også det gryden. Rør det hele godt sammen. Start med at tilsætte lidt sukker og smag så til hen afvejen!

Tænd for varmen og varm langsomt din kompot op til kogepunktet. Lad det simre i ca. 10-12minutter og tag det så af varmen og stil på køl. Brug evt. et piskeris til at røre store stykker rabarber ud. Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en tynd konsistens. Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med maizenamel rystet sammen med lidt kold vand.

Vaniljecreme

Kom æggeblommer, sukker, vanilje og maizena i en gryde og rør det godt sammen.

Tilsæt sødmælk og varm blandingen op ved jævn varme imens du pisker let. Kog cremen sammen imens du rører godt i ca. 2-3 minutter, eller til den er tyknet.

Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke dannerkondensvand. Stil cremen på køl og forbered resten.

Når cremen er kølet af, vend den da forsigtig med let pisket flødeskum.

Anretning

Kom vaniljecreme i bunden af 4 glas efterfulgt af knuste makroner og din rabarber-jordbærkompot. Kom igen et lag vaniljecreme i glassene og top med makroner. Pynt med flødeskum og citronmelisse.

Velbekomme