Forfriskende rabarbersorbet


Der er intet som iskold forfriskende sorbet. Og hvorfor ikke udnytte sæsonens skønne rabarber til en super let og velsmagende en af slagsen? Vi tilføjer en smule ingefær og limeskal for et skønt bid, der passer perfekt på en varm forårsdag.
Prøv også at servere den pink sorbet i høje glas med champagne over, som en anderledes velkomstdrink.
Ca. 1 liter
Ingredienser
- 600 g. rabarber i tern (ca. 6-7 stave)
- 175 g. sukker
- 2 cm. revet ingefær, økologisk
- Skallen af en lime
- Saften af en lime
- 6 dl. vand
Fremgangsmåde
Rens alle rabarberstavene og skær enderne af. Skær dem i små stykker og kom dem i en tykbundet gryde med resten af ingredienserne. Lad det koge i ca. 4 minutter og skru derefter ned for temperaturen og lad det simre til rabarberne er møre.
Blend det hele til en ensartet masse og kom i en form. Frys sorbeten i ca. 4 timer og blend så det hele en gang til. På den måde undgår du, at isen krystalliserer, når du laver sorbet uden ismaskine. Stil sorbeten tilbage i fryseren natten over eller til sorbeten er gennemfrossen.
Server med revet limeskal.