Rabarberkoldskål med havregrynscrunch

Ingredienser

Antal: 4 personer
Tid: 25 minutter

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

  • 400 g friske rabarber, skåret i 2 cm stykker
  • 400 g jordbær (friske eller fra frost)
  • 50 g sukker (efter smag)
  • ½ vaniljestang
  • evt. 1 spsk. maizena til jævning

Koldskål

  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter tykmælk
  • 150 g færdiglavet rabarberkompot

Crunch

  • 50 g smør
  • 2 spsk. honning
  • 70 g mandler, grofthakket
  • 2,5 dl havregryn, grov valset
  • 40 g kokosflager

Rabarberkoldskål crunch

Fremgangsmåde

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)  
Kom jordbær og rabarber i en tykbundet gryde.

Flæk Vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker og kom også det i gryden. Rør det hele sammen. start med at tilsætte lidt sukker og smag så til hen af vejen!

Tænd for varmen og varm langsomt den kompot op til kogepunkt. Lad det simre i ca. 10-12 minutter og tag sa af varmen og stil på køl. Brug evt. piskeris til at røre stykker rabarber ud. Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en tynd konsistens. Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med maizenamel rystet sammen med lidt koldt vand.

Koldskål
Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps, og tilsæt derefter tykmælk og kernemælk.

Tilsæt den afkølede rabarber-jordbær kompot og pisk videre. Sæt koldskålen på køl og lav imens din crunch.

Crunch
Varm en pande op med smør og honning.

Tilføj havregryn og mandler og lad det blive til det er sprødt. Rør rundt undervejs. Tag af varmen og hæld kokosflager i. 

Velbekomme