Puré af nye kartofler og ærter med ribeye


En lækker sommeranretning med en smagfuld og smuk puré af sommerens nye kartofler og ærter toppet med god rosa ribeye, lækre små tomater, urter og en syrlig kærnemælkssauce. Retten kan tallerkenserveres eller du kan anrette hver enkelt del på fine fade.
Nyd den skønne ret i solen fx med et glas Cabernet Sauvignon og gode venner.
Ingredienser
4 personer
Aktiv tid: 15 minutter
Passiv tid: 20 minutter
Fond
- 2 ribeyes
- Salt og peber
- Rapsolie
- 1 spsk. smør
- 2 fed hvidløg
Puré af nye kartofler med ærter
- 400 g. nye kartofler
- 150 g. ærter, frosne eller nye
- 1 håndfuld basilikum
- 4 spsk. oliven olie
- Citronsaft
- Salt og peber
Kærnemælkssauce
- 2 dl. kærnemælk
- Salt
Derudover
- 150 g. cherrytomater i forskellige farver
- Brøndkarse
- Ærteskud
- Flage salt
Fremgangsmåde
Puré af nye kartofler med ærter
Kog kartoflerne møre i vand uden salt. De møre kartofler kommes i en foodprocessor eller blender sammen med ærter og blendes til en glat grøn puré. Tilsæt basilikum og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Ribeyes
Tag ribeyes ud af køleskabet 15-30 minutter før, de skal steges. Dub dem tørre og drys med salt og peber. Varm en pande op ved medium varme med rapsolie. Læg bøfferne på og lad dem få stegeskorpe. Ca. 2 minutter. Vend bøfferne og tilsæt smør samt hvidløg. Steg videre i 2-3 minutter. Hæld løbende det smeltede smør over bøfferne med en ske. Lad dem hvile i 5 minutter inden de skæres i skiver.
Kærnemælk
Kom kærnemælken i en lille kasserolle. Lad kærnemælken få stuetemperatur før den meget langsomt lunes ved helt lav varme. Kærnemælken vil skille, hvis den får for meget varme. Smag til med salt.
Anretning
Kom en god skefuld puré på tallerkenen, anret et par skiver ribeye. Skær tomaterne i halve og fordel ovenpå. Pynt med ærteskud og brøndkarse og kom til sidst en skefuld af den lunede kærnemælk ved. Afslut med lidt god Maldon salt.
Velbekomme.