Perlebygotto med friske ærter og radiser


Salling Super har skiftet den vintertunge risotto ud med bygotto. Her bruger vi perlebyg i stedet for klassiske risottoris, som giver en mindre tung risotto og en anelse mere bid. Vi tilsætter friske forårsærter og radiser for en perfekt forårsret, der både er pæn for øjet og godt for maven.
4 personer
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 350 g. perlebyg
- 2 dl. hvidvin
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 150 g. revet 24 mdr. parmasan
- 1½ liter grøntsagsbouillon
- Peber
- 1 håndfuld radiser i tynde skiver
- 250 g. bælgede friske ærter
- Ærteskud
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt finthakket rødløg og hvidløg. Skyl perlebyggen inden det steges af i gryden. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe.
Tilsæt derefter den varme bouillon lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der skal stadig være bid i perlebyggen, når den er færdig.
Tilsæt nu parmesan og rør rundt. Smag til med peber. Lige inden servering tilsættes 2/3 af ærterne og 2/3 af radiserne.
Server bygottoen i skåle og pynt med de resterende friske ærter, radiser, ærteskud og godt med peber.