Log ind
Kurv
Logo

Pasta med nødder, appelsin og gorgonzola

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g. pasta
  • 30 g. pinjekerner
  • 50 g. valnødder
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 gren frisk rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl fløde
  • 100 g. gorgonzola
  • Friskreven muskatnød
  • Salt og peber
  • 50 g. frisreven parmesanost

Ingredienser til pasta med nødder, appelsin og gorgonzola

Sådan gør du

Hak pinjekerner og valnødder groft og rist dem på en tør pande ved svag varme.
Vask appelsinen og skræl den i meget tynde strimler, så du undgår at få den hvide del af skrællen med. Hak appelsinskrællen sammen med persille, rosmarin og hvidløg. Kom det i en skål og tilføj nøddeblandingen samt olivenolie. Rør rundt.
Varm langsomt nøddeblandingen op til det småsyder og tilsæt så hvidvin og fløde. Lad det simre i 5 minutter og rør i det undervejs.
Mos gorgonzolaen med en gaffel og rør den i saucen så den smelter. Afslut med at smage til med salt, peber, muskatnød og appelsinsaft.
Kog pastaen som anvist på pakken og bland den i saucen. Server med friskreven parmesanost.

Velbekomme