Pasta med nødder, appelsin og gorgonzola


Antal: 4 personer
Ingredienser
- 300 g. pasta
- 30 g. pinjekerner
- 50 g. valnødder
- 1 økologisk appelsin
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 gren frisk rosmarin
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 2 dl fløde
- 100 g. gorgonzola
- Friskreven muskatnød
- Salt og peber
- 50 g. frisreven parmesanost
Sådan gør du
Hak pinjekerner og valnødder groft og rist dem på en tør pande ved svag varme.
Vask appelsinen og skræl den i meget tynde strimler, så du undgår at få den hvide del af skrællen med. Hak appelsinskrællen sammen med persille, rosmarin og hvidløg. Kom det i en skål og tilføj nøddeblandingen samt olivenolie. Rør rundt.
Varm langsomt nøddeblandingen op til det småsyder og tilsæt så hvidvin og fløde. Lad det simre i 5 minutter og rør i det undervejs.
Mos gorgonzolaen med en gaffel og rør den i saucen så den smelter. Afslut med at smage til med salt, peber, muskatnød og appelsinsaft.
Kog pastaen som anvist på pakken og bland den i saucen. Server med friskreven parmesanost.
Velbekomme