Nytårstorsk med gulerodspuré


Skyd nytåret i gang med en farverig forret, som vil imponere dine gæster. Salling Super guider dig til en enkel og smuk forret med smørstegt torsk fra fiskeafdelingen serveret på en gulerodspure med crumble af Sallings hjemmerøgede bacon og ristede hasselnødder.
Til 4 personer
Ingredienser
- 100 g. torskeloin pr. person
- 150 g. smør
- 3 spsk. mel
Gulerodspure
- 500 g. gulerødder
- ½ solohvidløg
- 25 g. smør
- Saften fra en halv citron
Topping
- 100 g. ristede hasselnødder
- 150 g. røget bacon
- Ærteskud
- God olivenolie
Serveres med
- Rodfrugtchips fra Go Pure
Fremgangsmåde
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Kog dem til de er møre i ca. 15 minutter.
Blend gulerødderne med hvidløg og citronsaft. Tilsæt til sidst smørret og lad det smelte i.
Rør rundt og smag til med salt og lidt peber.
Skær bacon i små stykker og steg dem sprøde på en pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Få Salling Supers fiskeafdeling til at skære din torsk i stykker af 100 g.
Vend dem i lidt mel og en smule salt. Smelt 150 g. smør på en pande.
Steg torsken, mens du løbende øser smørret over torsken.
Anret 1-2 spsk. gulerodspure på en tallerken og placér torsken ovenpå. Drys med ristede, hakkede hasselnødder og baconcrumble.
Pynt med ærteskud og lidt dråber af en god olivenolie.