4 nytårscocktails


Nytårsaften er en god undskyldning for at gøre lidt ekstra ud af drinksene. I Salling Super har vi alt til den perfekte cocktail og vi har samlet en guider med 4 forskellige, indbydende cocktails.
1. Ginger Whiskey Sour
Med en perfekt balanceret kombination af sødt og surt har denne Ginger Sour med whiskey alt, hvad en god cocktail bør indeholde. Og så er den endda meget nem at lave.
Til 1 glas
Ingredienser
- 3 cl. Whiskey
- 2 cl. Dark Ginger
- 1 cl. sukkersirup
- Saften fra ½ lime
- 1 æggehvide
- Isterninger
- Frisk ingefær til pynt
Fremgangsmåde
I en shaker hældes whisky, dark ginger, limesaft, sukkersirup og æggehvide.
Ryst shakeren godt til æggehviden har dannet skum. Tilsæt til sidst isterninger og ryst kort igen.
Hæld drinken i et flot martiniglas og pynt med tynde skiver af frisk ingefær.
TIP: Lav din egen sukkersirup ved koge 1 del vand i en gryde og hælde 1 del sukker i under omrøring.
Når sukkeret er opløst og derefter afkølet, hældes siruppen på flaske og kan bruges til dine yndlingscocktails.
2. Brombærmojito
Forfriskende og sprudlende. Den klassiske mojito har fået et twist af sødmefulde og friske brombær,
som gør sig virkelig godt i selskab med mynte, lime og hvid rom.
En smuk cocktail, der kun kan hitte nytårsaften.
Til 1 glas
Ingredienser
- 3 cl. lys rom
- Danskvand
- 8 friske eller frosne brombær
- 1 spsk. lys rørsukker
- 1 spsk. vand
- 2 limebåde
- 5-7 mynteblade
- Knust is
- Tørret lime til pynt
Fremgangsmåde
I en gryde smeltes sukker og vand til sukkersirup, og brombærrene moses deri.
Fyld et højt glas med brombærsukkerblandingen og fyld glasset med is.
Mynteblade, limebåde og rom kommes i, og der røres med en lang ske. Top med danskvand og pynt med en skive tørret lime.
3. Luksus G&T
En klassisk Gin & Tonic slår aldrig fejl. Her i en luksusudgave med gin
og agurketonic.
Til 1 glas
Ingredienser
- 3 cl. Gin
- Agurketonic
- 1 agurkestrimmel
- 5 blåbær
- 1 rosmarinkvist
- Isterninger
Fremgangsmåde
Start med at fjerne nogle af de nederste rosmarinblade fra kvisten. Tag nu en hel agurk og en kartoffelskræller og skræl lange stykker agurk af. Placér først den øverste del på rosmarinkvisten, derefter et blåbær og fold nu agurkestrimlen tilbage under blåbærret, så der skiftevis er blåbær og agurk.
Placér rosmarinkvisten i et lavt glas med en isterning og hæld gin og tonic over.
4. Æblechampagne
Servér en sprudlende champagne cocktail nytårsaften. Toppet med en kandispind og tørret appelsin
kan denne cocktail ikke gå galt.
Til 1 glas
Ingredienser
- Æblechampagne, brut
- En kandispind
- Tørret appelsin
Fremgangsmåde
Put kandispinden og den tørrede appelsinskive i et champagneglas og hæld æblechampagnen over.
God fest og godt nytår!