Minipizzaer


Pizza kan være meget mere end bare ost og skinke. Salling Super guider dig til seks forskellige, smagfulde versioner.
Prøv eksempelvis at toppe din pizza med kantareller, gedeost eller radisser og giv dine smagsløg en ny, lækker oplevelse.
I Salling Super har vi et bredt udvalg af lækre skinker og pølser, som vi skærer friskt, så de er klar til at toppe din minipizza. Prøv fx Sallings egen skinke med bøffelmozzarella eller en pikant salami med jalapeños og spanske oliven.
Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan putte på din minipizza.
Dej til ca. 6 minipizzaer
- 15 g. gær
- 3 dl. koldt vand
- 500 g. tipo 00 hvedemel
- 1 knivspids salt
Tomatsovsen
- 1 dåse flåede tomater
- 2 hvidløg
- Olivenolie
- 1 løg
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. timian
- 6-7 blade frisk basilikum
- Salt og peber
Fyld til minipizzaer
Den stærke
- Tomatsovs
- Pikant salami
- Frisk jalapeño i strimler
- Oliven
- Bøffelmozzarella
Den vegetariske
- Tomatsovs
- Rød peber og løg skåret i strimler og stegt på panden i olivenolie
Den italienske
- Tomatsovs
- Salling-skinke
- Bøffelmozzarella
- Lidt frisk timian
Den med tomater
- Tomatsovs
- Cherrytomater skåret midt over
- Bøffelmozzarella
- Lidt rucola
Den med kantareller
- Sallings hjemmelavede pesto fra delikatessen
- Kantareller
- Radisser i tynde skiver
- Bøffelmozzarella
Den med gedeost
- Pesto
- Kartoffel i tynde skiver
- Gedeost
- Lidt rucola
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på højeste temperatur og placer evt. en bagesten i midten af ovnen.
Rør nu gær ud i vandet i en stor skål og tilsæt salt og hvedemel, mens der røres. Ælt dejen i hånden eller på en røremaskine til den er glat og smidig uden at være klistret. Tilsæt evt. mere mel. Sæt dejen til hævning i mindst en time.
Til tomatsovsen svitses løg og hvidløg i olivenolie. De resterende ingredienser tilføjes og koges kort op. Blend til sidst sovsen med en stavblender.
Dejen rulles ud til ca. seks lige store bunde og toppes med det ønskede fyld. Bag i ovnen i ca. 6-7 minutter til osten er smeltet, eller kanterne er let gyldne.
Velbekomme!