Spicy mexicansk suppe med pulled chicken


Suppe er godt til kolde dage, især hvis den er lidt spicy og fyldt med gode, mættende grøntsager. Vi har ladet os inspirere af den klassiske tortillasuppe og lavet vores egen version på en hjemmelavet kyllingefond kogt på en hel økologisk kylling sammen med chili og hvidløg.
Retten er perfekt til søndage eller hverdagsgæster og med sin topping, som man selv kan putte på, er den et hit for både børn og voksne. I opskriften vil der være en del fond tilovers. Den kan du let fryse ned og bruge til fremtidige supper, saucer mm.
Ingredienser
Til 4-6 personer
Fond
- 1 hel kylling af ca. 1000 g.
- 1-2 liter vand
- 2 chilier
- 2 solo hvidløg
Fyld til suppen
- 2 dåser cherrytomater fra De Cecco
- 10 cocktailtomater
- 1 peberfrugter
- 100 g. majs
- 1 dåse sorte bønner, fx Urtekram
- 3 tsk. spidskommen
- Saften fra 2 limes
- Salt og peber
Topping
- 150 g. revet rød Leicestershire ost
- 1 dl. 38% creme fraiche
- Koriander
- Chili efter smag
- 2 limes i skiver
- 1 pose chipotle & lime tortilla chips fra Manomasa
Fremgangsmåde
Læg kyllingen i en stor gryde og dæk med vand. Bring vandet i kog. Fjern skummet. Skær chilien i grove stykker. Knus hvidløget og skær det groft. Tilsæt til vandet efter skummet er fjernet. Læg låg på gryden og lad det simre i 2-3 timer.
Tag kyllingen op af vandet og træk alt kødet af skroget. Bug en gaffel så kødet trevler. Smid skindet ud.
Hæld vandet fra gryden igennem en si, så du kun har fonden tilbage.
Tilsæt 1,2 liter fond i en ny gryde og tilsæt de 2 dåser cherrytomater. Bring suppen i kog og mos forsigtigt cherrytomaterne. Suppen må gerne være en anelse grov. Tilsæt de sorte bønner og majs.
Skær peberfrugterne og cocktailtomaterne i grove stykker og tilsæt til suppen. Smag til med spidskommen, limesaft, salt og peber. Er suppen ikke stærk nok efter din smag, kan du tilsætte mere chili. Som det sidste tilsættes kyllingen.
Anretning
Anret toppingen i små skåle, så gæsterne selv kan toppe suppen med deres favoritter.