Log ind
Kurv
Logo

Marineret nakkekotelet og spicy thaidressing

@emmaolsen.dk kommer her med et bud på en simpel og farverig thaisalat med nudler, marineret nakkekotelet og spicy thaidressing⁠.

Ingredienser

Marineret nakkefilet

  • 300 g nakkekotelet⁠
  • 2 fed hvidløg, presset⁠
  • 3 cm. friskreven ingefær⁠
  • 2 cm frisk chili, finthakket⁠ 
  • 2 spsk. soyasauce

Spicy dressing

  • ½ tsk. rød karrypasta
  • ½ lime, saften herfra
  • ⁠1,5 spsk. tahin
  • 1 spsk. soya sovs⁠
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. vand

Thai salat

  • ⁠200 g nudler⁠
  • 75 g blandet salat, fx. feldsalat
  • ⁠125 g sukkerærter
  • 2 gulerødder, i strimler
  • ½ agurk, i skiver
  • En håndfuld radisespirer
  • En håndfuld frisk mynte
  • En håndfuld frisk koriander
  • En håndfuld cashewnødder, grofthakket
  • ⁠Frisk chili efter smag
  • ⁠Sesamfrø til pynt
  • ⁠Evt. frisk lime⁠ 

Marineret nakkekotelet i salat

Fremgangsmåde

Marineret nakkefilet
Kom nakkekoteletterne i en skål eller frysepose og marinér dem med soyasauce, ingefær, hvidløg og chili. Dæk skålen til med film og lad det stå og trække imens du forbereder resten.
Brun nakkekoteletterne i ca. 1 minut på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem færdige. 6 - 7 minutter på hver side. ⁠ ⁠

Spicy dressing
Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.⁠

Thai salat
Snit alle grøntsager og fordel dem på i stort fad.⁠
Kog nudler efter anvisning på pakken og kom også dem i fadet.
Fordel kødet på salaten og top med frisk mynte, koriander, cashewnødder, chili og sesamfrø.⁠
Nyd thai salaten lun sammen med din spicy dressing.⁠