Marineret nakkekotelet og spicy thaidressing


@emmaolsen.dk kommer her med et bud på en simpel og farverig thaisalat med nudler, marineret nakkekotelet og spicy thaidressing.
Ingredienser
Marineret nakkefilet
- 300 g nakkekotelet
- 2 fed hvidløg, presset
- 3 cm. friskreven ingefær
- 2 cm frisk chili, finthakket
- 2 spsk. soyasauce
Spicy dressing
- ½ tsk. rød karrypasta
- ½ lime, saften herfra
- 1,5 spsk. tahin
- 1 spsk. soya sovs
- 2 tsk. honning
- 2 spsk. vand
Thai salat
- 200 g nudler
- 75 g blandet salat, fx. feldsalat
- 125 g sukkerærter
- 2 gulerødder, i strimler
- ½ agurk, i skiver
- En håndfuld radisespirer
- En håndfuld frisk mynte
- En håndfuld frisk koriander
- En håndfuld cashewnødder, grofthakket
- Frisk chili efter smag
- Sesamfrø til pynt
- Evt. frisk lime
Fremgangsmåde
Marineret nakkefilet
Kom nakkekoteletterne i en skål eller frysepose og marinér dem med soyasauce, ingefær, hvidløg og chili. Dæk skålen til med film og lad det stå og trække imens du forbereder resten.
Brun nakkekoteletterne i ca. 1 minut på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem færdige. 6 - 7 minutter på hver side.
Spicy dressing
Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
Thai salat
Snit alle grøntsager og fordel dem på i stort fad.
Kog nudler efter anvisning på pakken og kom også dem i fadet.
Fordel kødet på salaten og top med frisk mynte, koriander, cashewnødder, chili og sesamfrø.
Nyd thai salaten lun sammen med din spicy dressing.