Marinerede sild med Salling Supers rygeostecreme
Sild hører sig til de fleste højtider i Danmark og skal selvfølgelig også på bordet til påske. Måske mangler du inspiration til hvordan du kan fornye den klassiske sildemad? Så se med her, når Salling Super inspirerer dig til at servere marinerede sild på en bund af rygeostecreme, toppet med syltet fennikel og sprøde kartoffelchips. Servér sildemaden i nye klæder som forret inden en lækker lammekølle eller culotte.
4 personer
Aktiv tid: 20 minutter
Passiv tid: op til 24 timer
Ingredienser
- 2 marinerede sildefileter
- 150 g. Salling Supers hjemmerørte rygeostecreme
- 1 bundt purløg
- Rød skovsyre
- Friskkværnet peber
- 1 citron
- Olivenolie
Syltet fennikel
- 1 fennikel
- 2 dl. eddike
- 1 dl. sukker
- ½ vand
- 10 peberkorn
- 4 laurbærblade
Sprøde kartoffelchips
- 2 kartofler
- 1 liter fritureolie
- Eller 1 pose chip med sea salt
Fremgangsmåde
Kartofler
Rens kartoflerne, men lad skralden blive på.
Kartoflerne kommes i koldt vand med salt og frisk timian og koges møre med en anelse bid.
Lad dem køle af i en skål.
Røget mayonnaise
Kom æggeblomme, sennep og eddike i en skål.
Pisk sammen og tilsæt nu olie i en tynd stråle mens du pisker.
Smag til med salt og et par dråber af Ren Røg.
Anretning
Kog vagtelæggene i 2,5 minut og kom dem derefter i iskoldt vand.
Pil dem forsigtigt og del dem i halve. Steg baconskiver sprøde på en pande.
Skær kartoflerne i skiver på langs og anret dem på rugbrød.
Kom små dutter af røget mayonnaise på, læg tynde ringe af rødløg ovenpå, placér de halverede vagtelæg, et stykke bacon og et par tsk. stenbiderrogn.
Pynt med frisk dild, brøndkarse og friskkværnet peber.
Servér med en dejlig påske øl eller en god snaps.