Log ind
Kurv

Lynstegt tun med mangosalsa

De lune sommeraftner kalder på farvestrålende mad. Imponér dine gæster med asiatisk marineret lynstegt tun, grøn salat og mangosalsa. Spis retten som et hovedmåltid eller halvér den og nyd den som en dejlig forret.

Hos fiskehandleren i Salling Super hjælper vi gerne med at skære din vildtfangede Stillehavstun i de rette størrelser. Her finder du også den sprøde wakame tangsalat, som passer perfekt til retten.

Vi serverer her tunen med en flot grøn salat bestående af feldsalat, romaine og spinat. Gå på opdagelse i Salling Supers store sortiment af salater og vælg lige præcis din favorit.

Til marinaden er der brugt økologisk soya- og teriyakisauce fra Clearspring. Den autentiske smag passer perfekt til den rå fisk.

Opskrift til 4 personer

  • 600-700 g. tun / 1 tunbøf pr. mand
  • 5 spsk. sorte sesam
  • 5 spsk. hvide sesam

Marinade

  • 1 cm. ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. økologisk teriyakisauce fra Clearspring
  • 4 spsk. økologisk soyasauce fra Clearspring
  • 2 spsk. sesamolie
  • Saften fra 1 lime

Mango salsa

  • 1/2 mango
  • 1 tomat
  • 1 lille rødløg
  • En lille håndfuld mynteblade og koriander
  • 1 spsk. sesamolie

Salaten

  • 3 forårsløg
  • 1 bakke af din yndlingssalat
  • 2 avokadoer
  • 1 hel agurk
  • 1 granatæble
  • 100 g. wakame tangsalat

 

Frisk tun

Fremgangsmåde

Start med at lave marinaden. Riv ingefær og hvidløg og bland det sammen med resten af ingredienserne til marinaden.

Vend tunen i marinaden og derefter i et fad af blandede sorte og hvide sesamfrø, så tunen er helt dækket til.

Steg tunen på en brandvarm pande i en lille smule vegetabilsk olie. Tunen skal have ca. 20 sekunder på hver side, så den blot får stegekant, men stadig er rå indeni. Sæt nu tunen til side og lad den køle af.

Til mangosalsaen skæres mango, tomat og rødløg i små tern og blandes i en skål. Vend sesamolie, grofthakkede koriander og mynteblade i.

Anret tallerknerne med en bund af salat, mandolinrevet agurk, finthakket forårsløg og 1/2 avokado skåret i skiver. Skær nu tunen i mundrette skiver og placer oven på salaten. Afslut med granatæblekerner, mangosalsa og tangsalat. Hæld evt. resterne af marinaden over den færdiganrettede tun.

Server med iskold hvidvin i solen.

Velbekomme