Lun kartoffelsalat med laks og ærter


Endelig er de nye danske kartofler i sæson og det skal selvfølgelig fejres med en god opskrift. Salling Super inspirerer dig til en lækker lun salat med smukke grøntsager og lækker, grillet laks. Du kan også prøve opskriften med røgede laks i stedet for grillet laks. Servér retten i solen med et koldt glas rosé.
Ingredienser
Til 4 personer
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 25 min.
I alt: 40 min.
Salat
- 350 g. laks
- 400 g. nye kartofler
- 100 g. grønne linser
- 1 avokado
- 10 bælgærter
- ½ agurk
- 3 forårsløg
- ½ squash
- 1 lille bundt persille
- 1 lille bundt koriander
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- Saft og skal fra ½ citron
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Kartoffelsalat med laks
Kog kartoflerne til de stadig har en anelse bid. Skær dem i halve eller kvarte. Kog linserne efter anvisningerne på pakken. Smør laksen i en anelse smagsneutral olie og krydr med salt og peber. Steg eller grill laksen på skindsiden i 7 minutter og på kødsiden i 1 minut. Lad laksen hvile i 5 minutters tid inden den skæres i mindre stykker. Skær alle grøntsagerne i tern.
Dressing
Kom olivenolie i en skål. Pres citronsaft og riv citronskal i. Pres et hvidløg og vend i. Smag til med salt og peber.
Anretning
Anret kartofler og linser på en stort fad. Vend grøntsagerne i. Top med grofthakket persille og koriander. Afslut med laks og kom dressingen udover.