Log ind
Kurv
Logo

Luksustærte med grillet kalv og let salat

Grillsæsonen står for døren og vi er klar med lækre opskrifter til det lunere vejr. Salling Super inspirerer dig til en lækker luksustærte med vores egen skinke, karamelliserede rødløg og smagfuld gedeost. Servér tærten med en let frisk salat og forårets ultimative grillkød: kalv! Her har vi brugt kalveryg filet, men du kan bruge den udskæring, du foretrækker. Vi lover der kommer til at dufte skønt i hele nabolaget.

 

Ingredienser

Til 4 personer

Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 50 min. inkl. grill
I alt: 1 t. 10 min.

Tærtedej (aflang tærteform el. Ø20)
70 g. ølandshvedemel
70 g. hvedemel
½ tsk. salt
½ dl. koldt vand
40 g. koldpresset rapsolie

Karamelliserede rødløg
2 rødløg
1 spsk. smør
2 spsk. balsamico
1 spsk. sirup

Tærtefyld
3 æg
2 spsk. græsk yoghurt
½ solo hvidløg
Salt og peber
1 stor tomat
6 cherry tomater
50 g. gedeost
Karamelliserede rødløg
6 skiver skinke
Frisk timian

Let salat
75-100 g. blandet salat
2 store tomater
Citron olivenolie
Citronskal

Kalv
1 kalveryg filet á ca. 1 kg.
Salt og peber

Ingredienser til luksustærte

 

Fremgangsmåde 

Tærtedej
Ælt alle ingredienserne til tærtedejen sammen. Tilsæt evt. mere vand, hvis dejen er for tør. Rul dejen ud og tryk den i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel. Forbag tærten i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

Karamelliserede rødløg
Fjern det yderste lag af løgene, men undgå at skære hele toppen og bunden af, så hænger bådene bedre sammen. Skær løget i 6 lige store både. Varm en pande op med smør, balsamico og sirup og tilsæt løgene. Lad dem langsomt karamellisere, ved at undgå at røre dem for meget. Vend dem kun en enkelt gang undervejs.

Tærtefyld
Rør æg, græsk yoghurt, finthakket hvidløg, salt og peber sammen. Hæld i den forbagte tærte. Skær alle tomater i skiver og fordel på tærten. Top med de karamelliserede rødløg, gedeost og timian. Bag tærten videre i ovnen i 20-25 minutter. Tag tærten ud og top den med Skinke og frisk timian.

Let salat
Skyl salaten og anret i en skål med tomatskiver. Top med lidt citronskal og dryp med citron olivenolie.

Kalv
Afpuds kalveryggen og krydr med salt og peber. Grill kalveryggen på indirekte varme til den har en kernetemperatur på ca. 48 grader (ca. 20-30 min. alt efter størrelse). Lad derefter kødet hvile i 15-20 minutter, så kernetemperaturen stiger ca. 7-10 grader.

Servering
Servér den lune tærte med den friske salat og skiver af kalveryg, drysset med frisk timian.

Luksustærte