Log ind
Kurv
Logo

Lammeculotte med ovnbagte grøntsager

Antal personer: 4 personer

Forb. tid: 25 min.
Tilb. tid: 30 min.
Samlet tid: 55 min.

Ingredienser

  • 2 stk. marinerede lammeculotter
  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • 250 g blommetomater
  • 1 stort rødløg (eller to små)
  • 3 stilke frisk timian
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 kg kartofler

Myntedressing

  • 200 g græsk yoghurt (10%)
  • 1 god håndfuld frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron
  • salt og peber

Lammeculotte med grøntsager

 

Tilberedning

Lammeculotte med ovnbagt grønt

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  2. Start med kartoflerne. Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Sæt i ovnen og bag i 30-40 minutter eller til de er sprøde.
  3. Rids tern i dine lammeculotter med en skarp kniv. Sørg for at du ikke ridser ned i kødet. Placer i midten af et ildfast fad.
  4. Skær aubergine og squash i mundrette stykker.
  5. Skær rødløget i skiver og pil stilken af tomaterne.
  6. Kom aubergine, squash, rødløg og tomater i en skål og overhæld med lidt olivenolie. Krydder med salt peber og finthakket timian og finthakket rosmarin. Rør det godt sammen.
  7. Fordel grøntsagerne i fadet rundt om lammeculotterne og sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter. Hvis du bruger stegetermometer, lad dem da stege til de når en temperatur på ca. 60 grader. Tag lammeculotterne ud af ovnen og pak dem i staniol. Lad dem stå og trække i ca. 10 minutter til de opnår en kernetemperatur på ca. 65 grader. Herved får du lækkert rosastegt kød. Skær kødet ud i tynde skiver til servering.

Myntedressing

  1. Hak mynte fint og pres hvidløget.
  2. Rør græsk yoghurt, mynte, hvidløg og saften fra en halv citron sammen i en skål.
  3. Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
  4. Nyd din myntedressing sammen med skiver af lammeculotte, ovnstegte kartofler og ovnbagte grøntsager.

Velbekomme.

Lammeculotte i fad med grøntsager og kartofler