Lammeculotte med ovnbagte grøntsager


Antal personer: 4 personer
Forb. tid: 25 min.
Tilb. tid: 30 min.
Samlet tid: 55 min.
Ingredienser
- 2 stk. marinerede lammeculotter
- ½ aubergine
- ½ squash
- 250 g blommetomater
- 1 stort rødløg (eller to små)
- 3 stilke frisk timian
- 3 stilke frisk rosmarin
- olivenolie
- salt og peber
- 1 kg kartofler
Myntedressing
- 200 g græsk yoghurt (10%)
- 1 god håndfuld frisk mynte
- 1 fed hvidløg
- ½ citron
- salt og peber
Tilberedning
Lammeculotte med ovnbagt grønt
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Start med kartoflerne. Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Sæt i ovnen og bag i 30-40 minutter eller til de er sprøde.
- Rids tern i dine lammeculotter med en skarp kniv. Sørg for at du ikke ridser ned i kødet. Placer i midten af et ildfast fad.
- Skær aubergine og squash i mundrette stykker.
- Skær rødløget i skiver og pil stilken af tomaterne.
- Kom aubergine, squash, rødløg og tomater i en skål og overhæld med lidt olivenolie. Krydder med salt peber og finthakket timian og finthakket rosmarin. Rør det godt sammen.
- Fordel grøntsagerne i fadet rundt om lammeculotterne og sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter. Hvis du bruger stegetermometer, lad dem da stege til de når en temperatur på ca. 60 grader. Tag lammeculotterne ud af ovnen og pak dem i staniol. Lad dem stå og trække i ca. 10 minutter til de opnår en kernetemperatur på ca. 65 grader. Herved får du lækkert rosastegt kød. Skær kødet ud i tynde skiver til servering.
Myntedressing
- Hak mynte fint og pres hvidløget.
- Rør græsk yoghurt, mynte, hvidløg og saften fra en halv citron sammen i en skål.
- Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
- Nyd din myntedressing sammen med skiver af lammeculotte, ovnstegte kartofler og ovnbagte grøntsager.
Velbekomme.