Kyllingelår med urtecouscous og bagte tomater


Kyllingen er et sandt hit, når man ønsker et lækkert stykke kød uden, at det bliver for tungt. I Salling Super finder du et stort udvalg af økologisk kylling med stor smag. Denne ret er perfekt på hverdagsaftener, da den er let at tilberede. Du får en god portion sunde grøntsager og så smager retten også skønt dagen efter.
Til 4 personer
Passiv tid: 20 minutter
Aktiv tid: 40 minutter
Ingredienser
- 4-6 kyllingelår
- 3 fed hvidløg
- Olivenolie
- Salt og peber
Creme fraiche dressing
- 2 dl. creme fraiche
- 2 tsk. sød sennep f.eks. fra Hybengården
- 1 tsk. akaciehonning
- Saften fra ½ citron
- Salt og peber
Urtecouscous
- 250 g. couscous
- 3,5 dl. kogende vand
- En håndfuld frisk timian
- En håndfuld frisk rosmarin
- En håndfuld frisk oregano
- 2 små rødløg
- ½ agurk
- Saften fra en citron
- Salt og peber
Bagte tomater
- 600 g. intensity tomater
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- Maldon salt
Fremgangsmåde
Kylling
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og pensl med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og læg 3 fed knuste hvidløg under og oven på kyllingelårene. Steg kyllingelårene i 30-40 minutter i ovnen. Hvis skindet ikke er blevet sprødt kan du evt. give dem 3 minutter under grill.
Bagte tomater
Lad tomaterne sidde på stilken og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem i olivenolie, finhakket hvidløg og Maldon salt. Sæt dem i ovnen sammen med kyllingelårene de sidste 20 minutter.
Urtecouscous
Kom couscous i en gryde og dæk med 3,5 dl. kogende vand. Læg låg på og lad dem stå i 5-7 minutter. Snit alle urterne, agurken og rødløget fint og kom i en skål med couscousen. Vend det hele sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Dressing
Rør alle ingredienserne sammen til creme fraiche dressingen og smag til med citronsaft.
Anret de stegte kyllingelår på et flot fad og drys med frisk rosmarin.
Velbekomme