Krebsegilde med urtemayo og syrlig salat


Krebsegildet kender vi fra det svenske, men i Danmark begynder traditionen at sprede sig mere og mere. I Salling Super finder du flodkrebs på frost, som er lette at tø op og servere, som de er, sammen med brændte citroner, den lækreste urtemayonnaise og en syrlig salat.
Vi foreslår, at du tør krebsene op natten over i køleskabet. Et krebsegilde egner sig helt perfekt til den lille, hyggelige påskefrokost.
Ingredienser
Til 4 personer
Forberedelse: 10,5 time (inkl. optøning i køleskab)
Tilberedning: 30 min.
I alt: 11 timer
Krebs
- 1 kg. flodkrebs, drænede
- 2 citroner
- Dild
Salat
- 7 blade batavia salat el. 2 hoveder hjertesalat
- 2 æbler
- ½ agurk
- 1 rødløg
- 1 avokado
- 1 spsk. olivenolie
- Saften fra ½ citron
- Dild
- Flagesalt
Urtemayonnaise
- 3 æggeblommer
- 1 spsk. sennep
- Saften fra ½ citron
- Salt og peber
- Ca. 3 dl. rapsolie
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk estragon
- 1 håndfuld frisk timian
Derudover
- Salling bagerens franske baguette
Fremgangsmåde
Krebs
Tø krebsene op (evt. natten over i køleskabet). Skyl evt. den sidste is af. Anret krebsene på et stort fad. Skær citronerne over i halve og grill dem på en varm pande med kødsiden nedad. Når citronerne er karamelliserede, er de klar. Top krebsene med citron og frisk dild.
Salat
Skyld og skær salatbladene groft. Skær æbler, agurk og rødløg i helt tynde skiver og avokado i tern. Rør olivenolie, citronsaft, dild og flagesalt sammen og vendt det i salaten. Sæt til side.
Urtemayonnaise
Æggeblommerne kommes i en skål sammen med sennep og citronsaft. Der tilsættes rapsolie i en tynd stråle mens der piskes. Æggeblommerne vil optage olien og langsomt tykne. Når mayonnaisen har den rette konsistens, stopper du med at tilsætte olie. Smag til med salt og peber. Vend finthakket hvidløg, estragon og timian i mayonnaisen. Opbevar på køl i en lufttæt beholder til den skal serveres. Mayonnaisen kan holde sig en uges tid på køl.
Servering
Server krebsene hele med den friske salat og den hjemmerørte mayo samt det franske baguette. Krebsene spises ved at trække halen af hovedet. Fjern skallen og den sorte tarm, der ligger langs ryggen. Du kan også spise kødet i kløerne og benene. God fornøjelse.