Log ind
Kurv
Logo

Kartoffelpizza med pesto

Prøv denne lækre pizza med hjemmelavet pesto, nye danske kartofler og frisk mozzarella. Prøv med en koldhævet pizzadej, der gerne må hæve i op til 48 timer. Det giver en super struktur i bunden.

Har du en pizzasten, så smid den evt. på grillen for at opnå en ekstra lækker skorpe

 

3-4 store pizzaer
Ingredienser

Bund

  • 20 g. gær
  • 3 dl. lunken vand
  • 1 tsk. flagesalt
  • 2 tsk. sukker
  • 3 dl. olivenolie
  • 7 dl. durummel

Pesto

  • 1 stort bundt basilikum
  • 100 g 24 måneders parmesan
  • 1 dl. god olivenolie
  • 15 g. pinjekerner
  • 2 fed hvidløg
  • Evt. flagesalt

Topping

  • 3 nye kartofler
  • 3 mozzarellaer
  • Frisk oregano
  • Frisk timian
  • Olivenolie
  • Chili

Ingredienser til kartoffelpizza med pesto

 

Fremgangsmåde
1-2 dage i forvejen røres dejen sammen ved at blande gær med vand. Tilsæt derefter salt, sukker og olivenolie og rør til sidst langsomt durummel i dejen. Tjek om der evt. skal mere eller mindre mel i, end der står i opskriften. Dejen skal være smidig og glat, men uden at klistre. Rør den gerne på en god røremaskine for det bedste resultat.

Dagen i forvejen kan du evt. lave pestoen blot ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender. Smag til med lidt salt.

Når dejen er hævet færdig, deles den i 3-4 kugler, som presses ud til en rund form på et melet underlag. Undgå at bruge en kagerulle, da luften så vil blive presset ud af dejen. Brug i stedet dine fingre ved at starte fra midten af og langsomt presse ud mens du roterer dejen.

Top pizzaen med 1 spsk. frisk pesto, tyndskårede nye kartofler og en halv mozzarella revet i mindre stykker. Bag pizzaen i ca. 7 minutter eller til osten er smeltet og skorpen gylden og sprød. Har du en pizzasten, så smid den evt. på grillen for at opnå en ekstra lækker skorpe. Server med lidt frisk timian, oregano, en smule frisk mozzarella og et par dråber god olivenolie.

Kartoffelpizza skåret ud