Hvid pizza med mascarpone, bacon og svampe


Hvem elsker ikke en god pizza med lækre toppings? Prøv Salling Supers hvide pizza med vores hjemmelavede bacon og vinterens grønkål og svampe. Vesterhavsosten giver en perfekt saltet smag i kombination med den bløde mascarpone. Et perfekt weekendmåltid hvor der virkelig kan hygges om maden.
Servér et toscansk køligt glas rødvin til.
Ingredienser
4-5 pizzaer
Aktiv tid: 40 minutter
Passiv tid: 12-24 timer
Pizzadej
- 500 g. tipo 00
- 325 g. vand
- 15 g. salt
- 5 g. gær
- 2 spsk. olivenolie
- Durummel til udrulning
Topping
- 3 brune champignon
- 150 g. mascarpone. Fx. La Trecia
- 150 g. koldrøget bacon, fx Sallings hjemmelavede
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld grønkål
- 200 g. vesterhavsost
Derudover
- Frisk timian
- Chiliflager
- Flagesalt
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Pizzadej
Dag 1
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt hvedemel, salt og olivenolie. Rør dejen sammen med en ske, til den er homogen. Kom dejen i en skål smurt med en smule olivenolie og tilluk skålen med film. Lad den koldhæve natten over.
Dag 2
Om morgenen tager du dejen ud af køleskabet og deler den i 4-5 lige store dele. Fold dejen på midten et par gange, så du ”pakker luften ind i dejen”. Form til en rund kugle. Smør et stort fad med lidt olivenolie og læg de 4-5 pizzakugler i fadet med god afstand. Kom film over. Lad dem hæve på køl. 3 timer inden du skal spise, tager du dem ud og stiller dem på køkkenbordet, så de får stuetemperatur.
Anretning
Tænd ovnen på maks, over- og undervarme. Læg evt. en bagesten- eller stål ind på øverste rist.
Skær bacon i tern, svampe i skiver og finsnit grønkålen. Pres hvidløget og riv vesterhavsosten.
Drys et bord og dine hænder med durummel. Tag en kugle dej og form den forsigtigt til en rund pizza, ved at trykke med alle fingre fra midten af og ud. Drej den undervejs, til du har den ønskede størrelse og tykkelse. Ryk nu forsigtigt dejen over på et stykke bagepapir.
Smør 1-2 spsk. mascarpone forsigtigt ud på bunden. Det behøver ikke være jævnt fordelt. Top med vesterhavsost, grønkål, svampe og bacon. Drys med lidt hvidløg. Bag i ovnen i 5-10 minutter alt efter hvor varm din ovn er.
Top med olivenolie, chiliflager, flagesalt og timian.