Spar 20-25% på det meste* med ClubSalling i påsken - shop tøj til hende

Honningmarineret kylling med rosmarin og æble

På de travle hverdagsaftener må aftensmaden gerne være overskuelig at tilberede og god for både samvittigheden og fornuften.

Retten her er fyldt med de bedste rodfrugter og de flotteste æbler, du kan finde i Salling Super.

 

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 2 overlår
  • 2 brystfiletter
  • 14 babykartofler
  • 3 pastinakker
  • 7 skalotteløg
  • 2 rødbeder
  • 4 gulerødder
  • 3 danske Aroma-æbler
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Marinade

  • 2 spsk. honning fra
  • 1 håndfuld friskhakket rosmarin
  • 1 tsk. groftkværnet peber
  • Groft salt

Til servering

  • Frisk rosmarin
  • 1 dansk Aroma-æble

Kylling og rodfrugter

Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader. I en skål blandes alle ingredienserne til marinaden. Kyllingen lægges i et ildfast fad, smøres med marinaden og stilles på køl til din tålmodighed ikke rækker længere.

Alle rodfrugterne skæres i grove stykker og æblerne i både. Vend det hele i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.

Rodfrugterne og æblerne steges i ovnen i 10 minutter og derefter sætter du kyllingen ind. Steg det hele i 20 minutter mere til skindet på kyllingen er sprødt. Savner du stadig noget sprødhed, kan du evt. sætte ovnen på grill i 2-3 minutter.

Server det hele på et flot fad og drys med frisk rosmarin og friske æblestykker.