Grøn gazpacho med stegte rejer


Lækker, cremet, kold sommersuppe i en smuk grøn farve. Du kender måske den spanske kolde tomatsuppe, gazpacho, som er ideel på varme sommerdage. Denne version er lidt anderledes, da den er spækket med agurk, avokado, basilikum og kokosvand. Vi har toppet den med sprøde kokospanerede vannamei rejer. Suppen fungerer godt, som en lækker gæsteforret, med bruschetta vendt i olivenolie og lidt hvidløg.
Ingredienser
Til 6 personer (forret-størrelse)
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 20 min.
I alt: 35 min.
Gazpacho
- 1,5 agurk
- 1 avokado
- 1 stort bundt basilikum
- 2 fed hvidløg
- 2 friske jalapeños
- 1 dl. kokosvand
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 2 spsk. olivenolie
- 4 spsk. æblecidereddike
- Saften fra ½ citron
- Salt
Kokospanerede vannamei rejer
- 150 g. vannamei rejer
- 1 dl. fed kokosmælk
- 2 spsk. hvedemel
- Saften fra ½ lime
- Rapsolie til stegning
Topping
- 10 blade frisk basilikum
- 1 spsk. yoghurt naturel
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Gazpacho
Skær agurk og avokado i mindre stykker. Blend med de resterende ingredienser til en cremet konsistens. Ønsker du den tyndere, kan du spæde op med lige dele kokosvand og vand. Smag til med citronsaft og salt. Stil gazpachoen på køl eller frys til den skal serveres. Den skal helst være iskold.
Kokospanerede vannamei rejer
Rør kokosmælk sammen med hvedemel og limesaft. Vend rejerne i paneringen. Opvarm en pande med ca. 1 cm. rapsolie fra bunden. Steg rejerne forsigtigt i olien. De skal ca. have 1 minut på hver side.
Anretning
Kom gazpachoen i små skåle, top med vannamei rejer, lidt yoghurt, olivenolie og tyndskåret frisk basilikum.