Grillede grøntsagsspyd med urtedip


Grillmad behøver ikke være hverken kompliceret eller tidskrævende. Med en række skønne grøntsager kan du hurtigt trylle farverige spyd frem, som kun skal have ganske kort tid på grillen. En sund og sommerlig måde at indtage vitaminer på.
Prøv også den simple urtedip, der går til både grillspyd og grillkød. Så sikrer du dig årets sommerlige hverdagsret.
Til ca. 4 personer
Ingredienser
Urtedip
- 250 g. 18% creme fraiche
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 lille håndfuld dild
- 1 lille håndfuld basilikum
- 1 lille håndfuld persille
- 2 fed hvidløg
- Saften fra 1 lime
- Salt og peber
Grøntsagsspyd
- 4 peberfrugter
- 1 squash
- ½ frisk ananas
- 8 asparges
- 3 rødløg
- Olivenolie
- Havsalt
- Grillspyd
Fremgangsmåde
Start med at lægge grillspyddene i vand, så de ikke brænder på, når du griller dem.
Skær alle grøntsager i mundrette bidder og sæt dem skiftevis på grillspyddene. Pensl med lidt olivenolie og drys med havsalt.
Til urtedippen røres creme fraiche og mayonnaise sammen. Alle krydderurterne finhakkes og vendes i sammen med 2 fed pressede hvidløg. Saften fra 1 lime røres til sidst i, og dippen smages til med salt og peber.
Grill spyddene i ca. 5 minutter, mens du vender dem med jævne mellemrum.
Server grillspyddene med urtedip, fladbrød og grillet kylling.