Grillede grøntsager - 5 forskellige slags


En hyggelig grillaften betyder ikke kun kød og pølser – der er nemlig masser af muligheder for også at grille dine grøntsager.
Salling Super guider dig til at opgradere grøntsagerne med lækre marinader og dressinger, der alle passer til dit yndlingsgrillkød.
Her finder du vores 5 bedste bud på lækkert grillet tilbehør. Prøv dem hver for sig eller overrask dine gæster med et farverigt festmåltid fyldt med grøntsager.
Nye gulerødder med honning, hvidløg og timian
- 2 bundter nye gulerødder
- 2 spsk. god honning
- 1 fed presset hvidløg
- 1 bundt frisk timian
Rengør gulerødderne og skær den grønne top af. Læg dem i et ildfast fad eller en foliebakke og vend dem i honning, hvidløg og frisk timian. Grill dem i 20-25 minutter på indirekte varme.
Spidskål med tahindressing
- 1 spidskål
Tahindressing
- 2 spsk. tahin
- 4 spsk. vand
- ½ tsk. spidskommen
- Saften fra 2 lime
- 1 fed presset hvidløg
- Salt og peber
Skær spidskålen ud i kvarte, og bland alle ingredienserne til tahindressingen. Grill spidskålen på direkte varme til de får flotte grillstriber. Server med tahindressing.
Aubergine med tomater, pinjekerner og feta
- 2 auberginer
- 1 håndfuld friske cherrytomater
- 1 håndfuld ristede pinjekerner
- 50 g. feta
- 4 spsk. cremefraiche
- En lille håndfuld basilikumblade
Skær auberginerne i halve og læg dem i et fad med et godt drys salt over. Lad dem stå i 10-20 minutter, så noget af vandet trænges ud. Fjern derefter det overskydende salt og skær krydser halvt ned i auberginerne.
Grill auberginerne på direkte varme i ca. 20 minutter.
Server med creme fraiche, tomater i kvarte, ristede pinjekerne og smuldret feta. Pynt med basilikumblade.
Bruschetta med Salling skinke, brie og bagte tomater
- 1 baguette
- 4 skiver Salling skinke
- 8 skiver brie
- 16 snack cherrytomater
- 1 dl. god olivenolie
- 2 fed hvidløg
- Cremet balsamico
Bag tomaterne på grillen eller i ovnen i ca. 15 minutter. Skær baguetten ud i 1 cm. tykke skiver. Bland olie med presset hvidløg, og læg brødskiverne i fadet så det suger godt med olivenolie til sig. Fordel brie og Salling skinke på halvdelen af brødskiverne, og grill brødene til brien er smeltet. Anret de bagte tomater på de resterende stykker brød og pynt med cremet balsamico og basilikumblade.
Mexicanske majskolber
- 4 majskolber
Mexicansk dressing
- 2 spsk. mayonnaise
- 4 spsk. cremefraiche
- 1 lille bundt hakket koriander
- ½ fed presset hvidløg
- ½ tsk. cayenne peber
- Saften fra 1 lime
- Salt og peber
Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål. Grill majskolberne i 20-25 minutter. Vend majskolberne i den cremede dressing og server med limeskiver og frisk koriander.