Gammeldags æblekage med citron og nøddeknas


Æblekage er en sand klassiker når det kommer til efterårsdesserter. Det syrlige æble, kogt til en lækker grød med en anelse bid, vaniljeprikker, knas og flødeskum er en skøn kombination. Vi har alligevel valgt at tilføje vores egen twist, så som, æblemost, citron og en kombination af nødde-karamelknas og marcipan makroner. Hvis ikke din mund løber i vand nu, ja så ved vi ikke hvad der skal til!
Server æblekagen i flotte portionsglas og pynt med skovsyre, så går den altså også rent hjem hos weekendens gæster.
4-6 anretninger
Ingredienser
- 1,3 kg. æbler
- 1,5 dl. rørsukker
- 2 dl. most
- Saften fra en citron
- Skallen fra en citron
- 1 vaniljestang og kornene deraf
Nøddeknas
- 50 g. mandler
- 50 g. hasselnødder
- 50 g. pecan nøddekerner
- 1,5 dl. rørsukker
Derudover
- 150 g. marcipan makroner
- ½ liter piskefløde
- Skovsyre
Fremgangsmåde
Æblerne skæres i tern og kommes i en tykbundet gryde. De resterende ingredienser kommes ved og varmes op. Æblerne behøver ikke at koges helt ud, det er godt med en anelse bid.
Alle nødderne hakkes groft og kommes i en tykbundet pande. Rørsukker hældes over og varmes op ved svag varme. Rør forsigtigt rundt undervejs så alle nødder er dækket med det smeltede sukker. Hæld nøddeknasen på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Pisk fløden og knus makronerne groft. Saml æblekagen med æblegrød i bunden efterfulgt af makroner, hakket nøddeknas og flødeskum til glasset er fyldt. Afslut med flødeskum og drys med nøddeknas og pynt med skovsyre.