Friterede østers med limemayo og kaviar


Inden længe hopper vi ind i et nyt år, og det skal fejres med vores allernærmeste. Salling Super inspirerer dig til den perfekte velkomstsnack, som du kan nyde med et glas champagne under dronningens nytårstale.
Smukke østersskaller med friterede østers, en lækker mayonnaise, sprøde forårsløg og delikate kaviar. En ret, der bestemt egner sig til årets sidste aften!
Ingredienser
4-6 personer
Aktiv tid: 30 minutter
Passiv tid: 30 minutter
Friterede østers
- 10-12 østers
- 1 dl. hvedemel
- 1 æg
- 1 dl. pankorasp
- 1 liter fritureolie
Limemayonnaise
- 1 dl. mayonnaise
- Saften af ½ lime
- 1 tsk. soya
- 1 tsk. sriracha
Derudover
- 1 forårsløg
- 1 dåse kaviar, fx Privilege
- 1 lime
Fremgangsmåde
Friterede østers
Åbn østersene forsigtigt med en østerskniv og et viskestykke. Skær østersene fri og læg dem i en skål.
Rens skallerne med en svamp og vand og kog dem i 30 minutters tid i en stor gryde.
Vend østersene forsigtigt i mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst pankorasp.
Kom olie i en tykbundet gryde og varm op. Tjek om olien er varm nok med en tandstik. Bobler det rundt om tandstikken, er olien klar.
Kom de panerede østers i gryden 2 ad gangen og vend dem til de er gyldne på begge sider. Læg dem på en rist med køkkenrulle under.
Limemayo
Smag mayonnaisen til med limesaft, soya og sriracha.
Anretning
Tag de flotteste skaller fra gryden og dup dem tørre. Placér en friteret østers i hver skal og top med limemayonnaise, finsnittede forårsløg, en skefuld kaviar og en limebåd. Servér med champagne til dronningens nytårstale.