Flæskestegssandwich med æblesalsa
Flæskestegssandwichen er en sand klassiker. En god dansk burger med sprøde svær og kun enkelte grøntsager er et hit hos de fleste. Vi guider dig til en version med frisk grønt og en æblesalsa, der giver et både syrligt og spicy spark til det søde svinekød.
Psst.. Du finder også vores skudsikre metode til de sprødeste flæskesvær her.
Ingredienser
- Ciabattaboller fra Salling Bageren
- 1 økologisk flæskesteg
- En håndfuld hele peberkorn
- Flagesalt
- 1 glas sennepsmayonnaise
- ½ rødt spidskål
- 1 agurk
- 1 rødt æble
- 1 grønt æble
- 1 rødløg Saften fra
- 1 citron
- 1 chili
- 150 g. syltede rødløg
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader. Klargør flæskestegen ved at ridse sværene lige akkurat ned til kødet. Find et ildfast fad og hæld de hele peberkorn i bunden. Placer flæskestegen med sværene nedad i det ildfaste fad og hæld kogende vand i, til vandet dækker sværene. Sæt flæskestegen i ovnen i 20 minutter.
Imens laver du æblesalsaen. Skær de to æbler i små tern og kom dem i en skål. Hak rødløg og chili fint og rør sammen med æbleternene. Vend til sidst citronsaften i og stil æblesalsaen på køl, indtil den skal bruges.
Nu tager du flæskestegen ud af ovnen og hælder 2/3 af vandet fra. Vend flæskestegen om igen, så sværene nu vender opad. Gnid godt med flagesalt på og imellem sværene og sæt stegen tilbage i ovnen i ca. 45 minutter. Hold øje med flæskestegen undervejs, så du er sikker på, at den ikke får for meget. Denne metode sikrer dig de sprødeste svær. Når flæskestegen er færdig, har den godt af at stå og hvile i 10-20 minutter på et skærebræt.
Imens kan du klargøre alt fyldet. Snit det røde spidskål fint, skær agurken i skiver og flæk ciabattabollerne. Smørsteg evt. bollerne på panden for et ekstra lækkert resultat.
Saml flæskestegssandwichen med lidt sennepsmayonnaise på begge sider af ciabattabollerne, 1-2 skiver flæskesteg med svær, rødt spidskål, agurk, syltede rødløg og en skefuld æblesalsa. Server med en god iskold øl.